Tuesday, 28 June 2011

Packing things ^_^

Assalamualaikum :)


Yesterday my family and I went to Manchester for a day! dari pukul 7 pagi smpai 5 ptg kot. lama gak. Anyway dekat manchester tu. kami jumpa restaurant malaysia! tapi waiternya matsalleh. tu yg pelik tu. but the food is malaysian food. Contohnya mcm Nasi lemak. Char Kuey Teow. Tomyam. Laksa Johor and macam-macam lagi! Mmg sronok sungguh masa tu! haha tapi kene order sikit je sbb mahal sgt -__-

Shahrin order Tomyam semestinya! My sis order Hokkeian noodle. my mom and dad share Prawn Coconut. semua tu shahrin dh rasa. sedaappp! hihi yolahh sebab dh bertahun tk makan makanan malaysia kan. Selalunye makan KFC or McDonald. tak sihat -.- sebab tulah ayah kami bawak pi restaurant melaysia ni. nak hilangkan rasa rindu skit.

Okay tu semalam. but today! My mom just told me to pack my things up. shahrin ask..

"Why? nak pi mana?" :o

Mak kata "Nanti kan nk balik malaysia. sediakan lh barang2 yg nk bawak balik malaysia"


Wahh i was excited woo. sekarang ni nak masuk bulan 7 dh. so that means lagi sebulan je nak masuk bulan 8 (: InsyaAllah semua berjalan dgn lancar. barang yg wajib dibawa adalah Playstation 2 semestinya. haha kalau tk boring lh nanti kn. And also game-game lain :) apa lagi nak bawak ye? takleh bawak banyak sangat. nanti berat bag :o

I think thats all for today. nothing much happened. boringg :/ Oh esok ada Last Assembly kat school. Perjumpaan terakhir dgn kawan-kawan high school. wajib dtg! kene bawak camera. amik gambar banyak2 buat kenangan :/ okay thats all BYE!

*mak buat laksa utara hari ni. Yay! jom makan!

Sunday, 26 June 2011

I need HELP!

Assalamualaikum. Okay now I'm studying Sejarah Tingkatan 4 from google search.

Bila shahrin baca first paragraph je kan. I went "Saaaaaaayy whaaaaaaaaaaaaaaaaaat!" seriously satu topic dlm sejarah tu hapa pun shahrin tak ingat. I cant remember studying that! Shahrin nak study skrang sbb nak prepare awal-awal before balik malasia nanti so that I dont need to catch them up in school. but kalau dh lupa semua. nak buat mcm mana ahh. habisslahhh! I need help! HELP! HELP! *batman dtg* hang tk power. superman lagi power. *dia blah*



Masalahnya ni baru subject sejarah. apa lagi Addmath?! dgr kata ramai fail dalam subject ni in the exam. Well thats them. depa dah belajar bertahun-tahun dh addmath ni. Apa lagi shahrin ni. langsung tak pernah belajar! Yes honestly. Im panic right now. because spm is just next year and shahrin tak tau apa-apa lagi -__-

Takpa takpa. nnti kat sekolah shahrin try concentrate masa belajar. takmo main-main lagi. kalau ada kelas tambahan ke apa. nak dtg. Wow shahrin ni ketinggalan banyaaaaaaaak! Okay thats all for this post. Oh btw sepah menang semalam! Hooraaaaaayyy! I just watched semua persembahan depa. and sepah plg lawak! They deserved to win (:

*sambung studyyy! hari ni study sejarah. esok addmath pula :o

Friday, 24 June 2011

Maharaja Lawak Final!

Woop woop! Go Jozan! Go Sepah! Go Jambu! Nabil.. go balik rumah lah ye (:


Haha just kidding lah. semuanya okayy. daripada semua tu. Shahrin minat Jozan. Sepah and Jambu je. depa semua lawak gilerr~ haha. Nabil dulu lawak jugak! tapi sekarang mcm hampeh sikit lah bil. Excited ni nak tau sapa yg menang haha sebab semua best2 yg masuk final ni. tapi malangnya shahrin tk dapat tngok live :( dia mana siarkan kt UK maaa. huhu sedih sedih!

Tapi tengok overall. nampaknya mcm Jozan lah yg akan menang. sejak raja lawak 1 tu shahrin mmg dh minat dh depa hihi. Sepah tu shahrin kenal and minat depa from youtube. Jambu pun from raja lawak 1 kan. Ayah kami minat Sepah. Jambu and Jozan. sama dgn taste shahrin haha. bagus bagus :D

Oh nanti bila dh tau sapa yg menang. bagitau shahrin eh? oh and sapa yang korang minat and sokong eh? ni tngah sedih ni tak dapt tngok live haishh! Okayy tu sajalah :) harap2 the right person yang menang. amin :)

Haa ini antara favourite shahrin from all the finalist :) semua best2!


Jozan :D


Sepah *Ayah kami suka sangat kt depa ni haha


Jambu :)


*Okay dah sekarang nk mandi and makan breakfast muahahaha

Thursday, 23 June 2011

Slow slow slow

Assalamualaikum. Im soo confused -___-

Dulu-dulu masa shahrin sekolah. tngah have fun with friends. masa tu masa berlalu dgn cepat je. But now. shahrin cutii and tunggu hari nak balik malaysia. Wahh masa berlalu lambatt woo. macam siput! lagi lembab rasanya. Tadi ingat kan tarikh harini dh 28 June or 29 June. tapi tengok2. baru je 23 June! Saaayyy whaaaaat?!

Okay masa. pleaaseeeee cepatlahh. Im begging you haha. rindu sangat ni dekat makanan malaysia. saudara-mara. kawans. rumah lama and banyak lagi lh! Aiyoo duduk dekat rumah ni. tak buat pape pun. boring weehh -__- aktiviti shahrin sekarang ni ialah..

1. bangun
2. mandi
3. masak
4. makan
5. tidur
6. sembahyang
7. tengok tv
8. facebook
9. youtube
10. main playstation

Rasanya tu jelah muahaha. yes yes i know im lazy. tapi nk buat mcm mana en. Tk tau nak buat apa. apaaaa pun tak boleh~~ haha.

semalam lepas masak. lupa nk amik gambar -.- so shahrin amik ni from internet je hihi

Oh anyway! yesterday mak kasi resepi Mee Wantan kt shahrin. sebab shahrin mintak le haha. lepastu bila tengok. eh senangg je nk buat! So last night shahrin tried lh masak sikit. perghhhh sedapp woo. macam makan kt restaurant hotel 100 bintang. Bangga ni haha. first time masak mee wantan kegemaran sendiri. but semestinya masakan mak lagi sedap lah :) Tu sajalah kot nak share untuk harini. sorry macam boring je. mmg pun -.- Sebab cuti tak tau nak buat apa. tengok drama korean je tau hihi :D BYE!

Oh btw haritu shahrin baru je layan citer melayu called Juvana. tngok on youtube je. wahh best gilerr~ baru je tngok smpai episode 9. episode 10 depa belum upload lagi. tak keluar lagi kot kt malaysia. But Juvana ni. shahrin follow jgk lh. best best :D Okay BYE!

*Shahrin nak sambung tengok secret garden lah. now im on episode 13 pulak :D

Wednesday, 22 June 2011

Menyibuk ah!

Assalamualaikum semua :)

Okay finally new video dah siap! Alhamdulillah. soo sorry for the long wait. In this video, I talk about nosy people. atau dikenali sebagai penyibuk. This is one of the people that I have to deal with every single day! stress stress. Tapi nk buat mcm mana kan. kita semua pernah buat sikap ni cuma tak perasan je. So renung-renungkan lah ye :)

Oh and thanks to my sister for helping me a bit! in this video haha. Anyway thanks for your support and I hope you guys like it :)



*Okay now dah lapar ni. nak pekena pasembor pulak! hihi :D

Monday, 20 June 2011

InsyaAllah..

First of all. shahrin nak minta maaf sebab lama dh tak update blog ni. bukannye ape. tapi takdo masa lah hehe :p

Okay ni ceq nak habaq kt hampa semua. InsyaAllah shahrin akan balik malaysia bulan 8 ni iaitu August. weeeeeeeeeeeeeeeeee~ sronok gila. Citanya mcm ni. mula-mula my mom told me that she wants to go back to malaysia lah. so aku pun apa lagiii. wajib ikut! So she said that plan nak balik this august. sebab kene tunggu ayah habis buat kerja dia. Ayah kata kerja dia habis masa mid July. so mak kata maybe balik malaysia at the end of July or early August (:

Tapi ini baru cadangan ye. "Kita merancang.. Allah menentukan.."


InsyaAllah..

Harap-haraplah plan ni berjalan dgn lancar. anda semua kalau ada masa, doakan lah ye harap plan ni jadi :D haha terima kasih. Tapi kalaulah shahrin jadi balik malaysia this august. maknanya tak sempatlah nk masuk college en -____- aduhhh tak dapatlah nk merasai hidup kt college ni. tapi takpaaa nak balik malaysia jugak hehe

Dah hampir 3 tahun shahrin duduk United Kingdom ni. tak balik-balik malaysia lagi. so tibalah masa untuk aku balik tahun ni ye. InsyaAllah.. boleh jumpa kawan-kawan kt kajang nnti :D weeeeeeeeeeeeeeeeeee~ Oh tapi shahrin kene amik spm nnti -____- adoyyy lagii.

Sekarang ni tngah study subject malaysia lah. satu apaa pun tak paham :/ Takpaa biar lambat asal selamat (:

*Okay now shahrin tngah study sejarah tingkatan 4. perrghhh susahhh. satu pun tak ingat!

Wednesday, 15 June 2011

Pada suatu hari...

Wahh I just found a video masa kecik kecik dulu. I think masa ni tahun 2003 kot. and I was 8 years old :) dulu-dulu suara innocent je kan haha. Shahrin ingat lagi masa ni tengah cuti panjang. and semua family shahrin rehat dalam bilik ayah. bukak aircone kuat2 and bukak tv.

Masa kecik dulu. shahrin suka bukak baju and seluar depan family haha -__- bukannya apa. sebab panas sangat. Masa ni tengah main2 dengan towel xD Sebenarnya shahrin ada jumpa banyak lagi gambar2 and video2 masa shahrin kecik dulu. tapi nanti-nanti jelah upload haha. sekarang ni malas sikit :p

video


*Wahh teringat zaman-zaman lama dulu. rinduuuuuuuuuu~

Saturday, 11 June 2011

College! here I come

Goodbye Hinde House School :)

From November 2008 sampai June 2011 shahrin sekolah di Hinde House School. rasa sedih lah pulak haha. I will miss this school honestly. Not school lah. kawan kawan jee and some teachers :) There will be no more homework, no need to wake up early for school, and no need to revise for exams :D Wahh I cant believe that Im not a High School student anymore :o because after this summer holiday. I will go to college! Perghhhh.. shahrin pergi college sama dgn kakak shahrin. Senang sikit enn :p


Goodbye High School!


Hello College! :)


Oh speaking about summer holiday. Its startttttt nowwwww! 8 weeks woohooo! Haha akhirnya cuti jugak. Boleh tengok drama korea 24/7 bak kata faris irfan :p also boleh buat video sebab sekarang dah bebas. Tapi nanti2 lah shahrin start buat sebab now nak rehat sikit haha :D

*Well now shahrin tengah kumpul list drama korea yg nak tengok masa cuti ni hehe :p

Wednesday, 8 June 2011

One more to go..

Lagi 1 more exam.. then I'm officially freeeeeeeeeeeeeeeeee~

Setelah more than a month, aku ni bekerja keras belajar untuk dapat result bagus. And dulu dulu aku asyik terpikir pasal 8 exam kene amik. but sekarang tinggal 1 jee. Tak sabar oh hari jumaat ni. lepas tu aku dah tak payah pergi school anymore. And teruihh cuti 8 weeks for summer holiday :)

By the way. yesterday I slept at 6pm! Awal gilooooo kan? haha I was sooo tired because of revising for exam. And today i woke up at 6am haha. Power kan? 12 hours sleep. Lagipun before aku tak dapat banyak tidur sebab revise ni -__- So ni bolehlah cover sikit kan.

This summer holiday. banyak sikit activity than last summer. This summer, my family akan pergi bercuti ke Europe for few weeks. Excited sangaaaaaat! and then lepas dah habis bercuti kat Europe tu. Aku akan try pujuk ayahku untuk balik malaysia hehe. dia mesti kasi punyaaaaa. if my exam result is good lah -_-

Doakan yang my result will be good yh :) Oh lastly. watch this video and listen carefully. Memang besttt kot :)



*Currently Im watching High Kick Through The Roof. Its because Gwang Soo berlakon dalam citer ni. best gilaaaaaaa :D

Saturday, 4 June 2011

Asam Pedaaaaas!

Assalamualaikum :)

Dinner harini adalah Nasi putih dan lauk Asam pedaaaasss! *bukan asam pedas ye.. tapi asam pedaaaaass!

Haha today was the first day dalam cuti seminggu ni. shahrin boleh rehat sepanjang hari. Because dah takda dah revision kat school. akhirnya -__- Hari ni memang tak buat pa langsung. best sebab takyah buat apaapa tapi boring sebab boring haha. So plan today is tengok movie yg terbaru! panjang list ni. Ada Kung Fu Panda 2, Beastly, Tron, and lain lain. tak tau nak tengok mana satu dulu. Esok cuti lagi so bolehlah tidur lambat lagi harini ye haha :p

But yang paling best. dinner harini special sikit. Asam pedaaaaaaaass! lama tak makann. Ni lauk yang chek selalu makan kat kampung dulu uih! tadi mak decide nak masak masakan melayu pulak. jadi dia pun masak asam pedaaaaaasss! memang sedap! Pedas dia memang lain daripada yg lain oh. berapi berasap semua ada. Lepas makan tu rasa nak lagi tapi tak mampu sebab pedas sangat haha.

Tu saja lah yang chek nak kongsi harini. sorry lah sebab post ni macam pointless sikit haha. Takda cerita best sebab harini memang tak buat apa apa. Tu jelah ye. Byeeeee salam.

*1 week left then its summer holidaaaaaayyyy! canti wait!