Friday, 31 December 2010

Countdown


Goodbye 2010. Hello 2011 :)

Omg 1 day left then its NEW YEAR! just hope that next year 2011 will be better than this year 2010 insyaAllah. 2011 please please be good to me and others! For me, this year 2010 was alright. banyak memory best best, i will miss you 2010 :) well next year, i guess it will be more exciting than ever. because next year aku balik malaysia hahaa. excited kot. Korang perasan tak yg masa berlalu CEPAT gilaa these days. aku dah duduk 2 years kat UK ni sedangkan aku rasa mcm 2 hari je HAHA! well hope next year best best untuk korang jugak ehh :)

Thursday, 30 December 2010

Congrats!

Assalamualaikum :)

23 December lepas memang hari yang paling seramlah untuk form 3 yang amik pmr tahun ni. korang bakal dapat tahu keputusannya setelah berapa lama aku tengok korang sengsara ehh haha :) yee nampaknya ramai yang gembira dapat straight A's. dengar khabar 87 org dapat straight A's ehh. Tahniah2! aku pun tumpang gembira untuk korang semua. kepada yang dapat result yang "kureng", takpa ni belum lagi tamat. masih ada lagi satu exam iaity spm yang menentukan arah hidup korang. dont worrylah! aku pun join korang amik spm nanti hahaa

sekali lagi, CONGRATS! terutamnya kepada irfan, alip, azrai dan semua form 3 smksi yang aku kenal ;D irfan rilek lah. kau amik 9 subject and dapat 8A 1B punn nak sedih kee ahh hahaha. aku ingat lagi masa standard 6 amik result upsr. kau dapat 4A 1B pastu nangis pulak dah -.- pedaaa! haha jkjk tahniah yee. Aku pun turut bangga untuk korang :)

Wednesday, 29 December 2010

worse nightmare

i just had the longest and scariest dream EVER! worst nightmare lah senang kata. i slept from 5 in the morning till 5 in evening. hahaa lamakan? woaah mimpi aku tadi mcm dalam horror movie je. kalau movie tu betul betul keluar, mesti dapat gelaran "Best Horror Movie Ever" scary. yes its scary. bila aku terbangun je, aku lega gilaa. serious aku ingat mimpi tu benar berlaku. nasib baik. i cant tell you what i dream about cause of something2 :/ first time mimpi ni menaghantui aku lagi dohh. cewaah ayat ahaa. memang betul pun -.-"

Tuesday, 28 December 2010

goodbye kawan :(

Nisa Alina. cikomolo oyy. aku kenal kau since darjah 5 sampai skrang. but dah lama tak jumpa en -.-" tahun depan aku balik malaysia tapi kau pulak nak pindah aiyoo. well, good luck ye kat sana and jangan lupa aku pulak haha. nanti harap boleh lah jumpa masa reunion sksi kot. tak sempat aku nak tunjuk basikal kuning legend aku ni. aku ingat lagi masa aku dgn firdaus datang rumah kau dulu hahaa. and masa tu lah aku gelar kau cikomolo. good times :) skali lagi Good luck di sanaa yeee :)

Monday, 27 December 2010

Ish ish ish,

dah pukul 6 pagi aku tak tidur lagi hehe. tak ngantok -.-" tadi dah tidur kat dalam kereta masa on the way balik from London. and and now im watching Kal Ho Naa Ho on youtube. dah lama tak tengok cerita ni. banyak kenangan ohh, rinduuu sangat. lagunya pun best :) listen now! :p

London :)

just got back from London. sejukk gilaaaa. tinggal situ 2 days 1 night only because esok maybe snow so dangerous skit. besst ohh but sejuk. tadi pergi China Town, jumpa restaurant Malaysian :D nama dia "Rasa Sayang" hahaa. makanan dia sedap sedap, nak lagi! tadi family aku order Pan Fried Carrot Cake, Sayur Kangkong, dan Tauhu Bakar. kitorang beli sikit je sbb nak cuba sedap ke tak. bila makan dalam kereta, sedaaap! perjalanan 4 jam, lama ohh. aku tidur 3 jam hahaa. for more story aku cerita kat blog family aku :) lama gila tak update blog tu -.-" http://najwanajmi.blogspot.com/ tak lama lagi. aku upload semua pic baru kat blog family. bila dah update, aku bagitau ehh. dahhh nak tidur!

Saturday, 25 December 2010

ye saya jealous

cehh all my family members baru beli new phone today. except me. ayah beli iPhone 4 untuk dia, mak pulak dapat iPhone and kakak dapat handphone korea apa ntah. aku pulak handphone nokia 5600 lama yang beli masa kat malaysia dulu -,-" yang aku geramnya kakak aku tu dari tadi show off her new phone kat aku. cehh suka buat orang jealous ohh. setiap kali aku jumpa kakak aku tadi. dia mesti cakap

"awwwww kesian, takda hp baru. awwwwwww".

cehh cari gaduh je. but aku buat tak tau jee. and handphone aku pulak takleh guna dah sbb charger rosak, takda masa nak beli charger. but harini baru aku suruh kakak aku order charger kt ebay. mak aku kata kalau aku nak hp baru, kene dapat good result in GCSE's exam nanti -.-" and skrang ni diorang tngah celebrate dengan hp baru diorang. hmph!

Thursday, 23 December 2010

I just want to say GOOD LUCK to all Pmr Candidates yang amik result today :)

Wednesday, 22 December 2010

sedaapp yumm!

waahh breakfast harini yg paling bestt tau. aku makan KFC hahaa. tadi mak and ayah aku balik from work and diorang bawak singgah KFC sat. woop kenyang perut aku alhamdulillah. aku makan breakfast pukul 4 tadi ahaa, bangun lambat. gara2 tidur lambar semalam -,-" malam nih pulak aku cadang nak masak maggi ngan kakak aku. perghh harini aku makan makanan yg sihat sihat en? :) kepada semua kawan-kawan kat malaysia yg amik result 23 december nanti, good luck eh. harap korang semua dapat result 8A. yang amik bahasa Arab skali, 9A. mesti dapat punyalah, korang kan pandai :)

Cuti panjang ni, ayah aku nak bawak kitorang pergi bercuti kat London. excited kot. but sejuk sangat lah -.-" ayah aku kata nak bawak pergi pantai jugak. HAHA! gelak aku masa tu. kalau pergi pantai, habis beku lah semua haha. ohh btw aku dah habis tengok drama korea You're Beautiful :) lawakk gilaaa. sometimes sedihh pun ada. Go Mi Nam tu cute jugak ehh :p amboi gatal -.-" no wonder ramai girls addict to drama korea. aku tak kot haha. skrang nka tengok detective conan lah. peacee!

Sunday, 19 December 2010

"You're Beautiful" mcm best je,

Okay aku tak pernah tengok citer drama korea ni. but selalu dengar. setiap hari dalam facebook, mesti ada orang sebut sebut je pasal citer ni. so harini aku decide nak try tengok lah , atas permintaan sorang ni :p alang alang dah cuti 2 minggu en. bolehlah isi masa tengok drama ni. korang mesi tak caya ni first time aku tengok drama korea. HAHA ! kakak aku terkejut bhaai. dia tu setiap hari tengok drama korea. mak aku kadang kadang je tengok :p aku tengok citer ni kat website called mysoju.com. waah banyak gila episode -.- okaylah. nak tengok ni. bila dah habis aku bagitau korang eh :)

Friday, 17 December 2010

:/


Dah 3 hari demam nih . batuk batuk , selesema , sakit tekak , bersin dan pening kepala . haihh dah makan ubat setiap malam before sleep but takda effect pon . tapi school tetap pergi ahaa . lagi 1 hari je then cutii ! 2 minggu . bebaasss ! waahh aku pikir pikir en , masa berlalu cepat sangatt . tanda kiamat dah dekat tu . but skrang ni dah december , nak masuk january . then lagi beberapa bulan je aku dah balik ahaa :D tapi skrang dah tak excited sangat mcam dulu dohh -.- bila balik nanti rindu pulak kawan sini . tapi rindu kawan sana gakk . kat school tadi cikgu bagi laptop and aku main game :D tak buat pape . dalam maths lesson , kitorang tngok citer 4 lions . lawak gillaaa . korang kene tengok citer tu tau . "4 Lions" tengok skrang ! cerita ni pasal terrorist kat UK ni . filem ni dibuat dekat2 dengan tempat aku tinggal haha . tngok !

Wednesday, 15 December 2010

fever

haishh now aku demam, sore throat, pening kepala dan banyak lagi . dalam news kata hari khamis ni salji mungkin turun lebat gila . tidakk ! excited laa sikit but skrang dah start nak demam -.- tapi nasib baik next week christmas holiday ! Demam, sore throat and headache please GO AWAY !

Tuesday, 14 December 2010

X Factor Winner!

Woohoo ! Matt menanggg ! excited gilaa weyhh hahaa . tak sangka dohh dia menang . sebab aku support dia since his very first audition dulu en . and skrang dia menang ! terlompat lompat aku masa nama Matt disebut ahaa . And skrang Matt ada lagu sendiri . sedaap gilaa . kalau korang dengar lagu baru dia banyak kali . mesti jadi semakin sedap ;) hahaa congrats Matt . Oh and Rebecca dapat number 2 (naib juara) . and One Direction number 3 (tersingkir) . Final tadi ada 3 orang but then One Direction tersingkir . So tinggal Matt and Rebecca . the best 2 !

diorang dua nyanyi lagu winner diorang and masa nak umumkan sapa yang akan menang . aku tutup telinga kejap haha , then bukak balik . and pengacara tu jerit nama Matt woohoo ! nanti aku upload video time Matt menang . hahaa lawak gila masa tu . but before that , dengar lagu Matt dulu :)


Matt Cardle - When We Collide

Monday, 13 December 2010

Final

wahh final X Factor hari sabtu lepas memang best ! final ada 2 part . Hari sabtu tu final part 1 . and tinggal 4 finalist je . diorang semua kene nyanyi lagi and malam tu ada sorang akan tersingkir lagi untuk jadikan 3 finalist . semua dah nyanyi and mestilah Matt paling best ahaa . then Cher keluar . fuuhhh ! lega aku Matt lepas final part 1 then skrang baru final part 2 hari ahad nanti . First song tadi Matt nyanyi lagu "Here With Me" by Dido . best but kesian kat Matt sbb dia sakit tekak . geram dohh , dah masuk final tapi sakit pulaak -.- kesiann gila . but tetap best :p second song matt nyanyi duet dengan Rihanna . lagu Unfaithful ! best gillaa haha :D




Matt Cardle - Here With Me



Matt and Rihanna - Unfaithful


Final Part 2


Final part 2 tinggal 3 finalist . Matt , Rebecca and One Direction but diorang nak 2 orang je . so kene keluarkan sorang . jadi kene tengok votes yang paling rendah . before that . diorang semua kene perform dulu . first Matt nyanyi lagu "Fireworks" by Katy Perry . bestt ! but yang lawaknya Matt pakai seluar warna yellow -.- hahaa . suara Matt lain sikit sbb dia sakit tekak aishh . then last skali One Direction keluar . tak sangka diorang keluar dohh sbb ramai teenage girls gilagila kan diorang -.-

Saturday, 11 December 2010

Gedebabom!

this afternoon masa lunch tadi . pergi Mcdonald with friends and aku makan Fillet O' Fish and French Fries . sedaap weyh sebab dah lama tak makan kat Mcdonald haha . tadi road kat luar licin gilaa ! semua jalan kene tutup dengan ice . tadi aku banyak kali jatuh tau tak :/ yang paling teruk aku jatuh ke depan and kepala aku jatuh dulu . skrang ni aku ada lebam besar kat bawah mata kiri aku -.-" sakit dohh . nasib baik sebelum aku jatuh , aku sempat tahan sikit guna tangan . so tadi jatuh taklah kuat sangat . and also nasib baik aku jalan sorangsorang . kalau dengan kawan , diorang mesti lah gelak macam orang gila haha . Oh lagi satu , dua hari lepas aku baru je potong rambut . sedihh ! but aku yang decide nak potong haha . skrang ni rambut pendek gilakk ! tapi takpelah , kejap je nanti tumbuh panjang balik :D

tak perasan dohh skrang dah nak masuk new year eh , 2011 ! time skrang nih berlalu cepat gilaa en . but still aku wish this new year is better than this year . please please please lah . this year has been kinda 'tak best' so harap tahun depan best ! lagipun next year aku nak balik Malaysia dah :/ excited kot .

Thursday, 9 December 2010

-.-"

teruk gila semalam . aku stay back kat school sampai pukul 6 ptg nak siapkan coursework . dah tepat pukul 6 dah gelap gila dah -.- from school ke rumah aku jauhh gilaa , so aku kene naik bas . aku tunggu.. lepas 30 minute . takda bas pun . aku sabar jelah , tunggu 1 jam lagi . satu bas pun tak lalu . apa kes ni . aku dahlah tengah sejuk nak beku masa tu -,-" nasib baik ada kawan teman sekali . kitorang tunggu sampai pukul 8 . takda respon pun . serious aku masa tu memang naik angin gila , sekolah dah tutup jadi takleh nak call rumah . aku pula lupa nak bawak hp , tertinggal kat bilik . orang pun takdaa , semua dah balik . panic gila .

tanpa pikir panjang aku lari ke kedai terdekat . nasib baik open lagi . nak pinjam hp orang kedai tu , orang tu pun baik hati kasi pinjam hp dia sebab dia nampak muka aku dah merah gilaa hahaa . number ayah aku je aku ingat . so hope dia angkat laa . mulamula dia tak angkat . call dalam 3 kali *habiskan credit orang tu hehee* last2 dia call balik . fuhh ! lepastu kitorang balik . legaaa , rasanya aku ada kat luar tadi dalam 5 jam kot -.-" dengan snow pulak tu . sampai rumah panas balik tapi ada rasa sakit sakit dalam badan :L

Wednesday, 8 December 2010

random

Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect and I don't live to be. But, before you start pointing fingers, make sure your hands are clean!

Tuesday, 7 December 2010

Ice!

sejuk gila harini -.-" semua salji dah jadi ice . keras pulak tu . pagi tadi keluar dari rumah je , sejukk !! rasa macam hidup kat dalam peti sejuk haha . bila salji dah jadi ice . jalan mesti lah licin en , aku jatuh banyak kali . yang paling teruk masa naik bas skolah . dalam perjalanan ke school tibatiba bas rosak . kene berhenti kat tepi jalan . kalau kat malaysia bestlah bus rosak ! but sini tak best because sejuk !! bss takleh gerak and kitorang dalam bas ni tengah menggigil macam orang gila haha
we have to wait for a new bas for 1 HOUR . waiting in a cold and terutamanya kaki aku ! aku dahlah pakai stoking 1 helai je . nipis pulak tu ! bila bas baru dah datang . semua gembira ! tapi bas tu lagi teruk . 2 kali ganda sejuk dari bas tadi . bila dah sampai sekolah , semua takleh gerak dah haha . aku pun dah jadi ice . tapi yang best skali masa balik skolah tadi . kitorang semua main snowball fight dalam bas haha . habis basah semua , rasa macam snowing pulak dalam bas haha :D

Monday, 6 December 2010

Oh dear,

Looks like snow takkan turun esok . so school is definately on tomorow -,- malas gilaa . snow pleaseee turun lah ! oh and christmas nak dekat dah , so tak lama lagi cuti christmas woop ! hahaa . tadi bangun awal kot , pukul 11 pagi hehe . bangunbangun je terus mandi and makan . tulah rutin harian aku . petang tu , ikut ayah pergi supermarket morrison kat Rotherham . beli bahan makanan , aku beli chocolate je :p Sejukk ohh tadi .

X Factor

Omg tadi result x factor . guess what , Matt got through to the final !! wow . tak sangka dohh . aku support matt since first audition dia and now hes in the final . cewaah macam aku je masuk final -.- theres 4 people got through out of 5 . Mary tersingkir . aku baca news , prediction that Matt is going to win woop ! tapi yang lain hebat gak doh . One Direction , Rebecca and Cher . well aku tak kisah pasal cher sbb ramai tak suka dia . yang One Direction tu ramai orang suka diorang terutamanya perempuan -.- Rebecca pulak ramai suka dia cos suara dia unique . but Matt mesti menang lahh !

Kesian dohh kat Matt konsert last night . dia sakit tekak but still nyanyi . for me performance dia memang best . but not THE best . bila aku dengar dia nyanyi , i know straight away that theres something wrong with matts voice . mata dia nampak merah and berpeluh masa nyanyi . siann dohh ! nasib baik dia masuk final . harapharap dia sihatt so dia boleh buat performance yang gilagila best macam konsert lepas2 :p



Sunday, 5 December 2010

Kisah Tom dan Yam..

Yesterday my mum cook my favourite food ! Tomyam woop woop ! hahaa dah lama tak makan tomyam ohh , rasanya dalam 3 bulan kot since the last time i ate it . Aku ni kalau makan favourite food memang takkan kenyang . nasib baik mak aku buat tomyam banyak banyak :D Tak sangka kakak aku tak suka tomyam -,- and also last night . i watch Final Destination 3 ! seraaammm dohh . aku tengok masa pukul 3 pagi pulak tu . dalam bilik gelap . sorangsorang.. lepastu nak tidur pun susah haha . bila nak gi tandas pulak , biar pintu tandas terbuka mwahaha . ye aku penakut -,-

Today ! i mean tonight ! X Factor ! excited laa jugak cos its semi final . i heard the news that Matt is sick . tidaakkkk !! hope hes well soon . korang yang baca ni doakan yang matt sihat eh :) pasal snow pulak , haiyaa tak turun dah keee . Pagi tadikan . aku mandi and LUPA nak kunci pintu tandas! bila dah habis mandi . dah pakai baju , sedang pakai seluar je.. ayah aku bukak pintu tandas ! aku pon "abaaahhhh!!!!!" hahaa nasib baik dah pakai seluar masa tu -.- :D

Thursday, 2 December 2010

Haishh..

Wahh harini sekolah tutup lagi :D dah 3 hari daa sekolah tutup mwahaha . skrang ni salji dah naik paras peha aku bhaii , nak keluar rumah pun takleh . kesian pulak kat kucing jiran sebelah rumah aku . kucing tu slalu datang rumah aku dulu , tapi skrang dah jarang sbb dia tak sihat :( rindu pula kawan2 kat sekolah -,- tapi harap esok pun salji lebat sbb aku taknak pergi engineering . haha every friday aku buat course engineering and sometimes bestt gilaaa , sometimes boring . tak tau nak cakap ape lagi eh haha , ohh aku nak korang tengok video nih . pasal Matt lagi haha ! :p dia rindu kat kawan X Factor dia, Aiden :) so Matt buat lagu untuk dia haha . ni lawak lawak je , bukan serious . lirik dia lawak haha . layan..


The Ballad Of Maiden

Wednesday, 1 December 2010

I love you. SNOW.


ni gambar semalam :p


This morning salji turun lebaatt gilaa ! first time dalam sejarah sheffield snow turun lebat camtu . and school tutup lagi ! woop haha . tadi aku keluar rumah , snow tebal naik paras lutut aku . nak jalan pun susah haha ! best best best . nanti aku or kakak aku upload gambar snow on facebook ye . aku harap esok tak sekolah lagi ouh haha ! please lah , tadi me and my family keluar belakang rumah nak amik gambar en . ada nampak cat putih dalam snow haha ! dia takleh gerak so kitorang tolong lah angkat dia :p aku rasa tahun ni snow paling lebat dohh . skrang ni pun tngah snowing tak henti henti :O bagus ! haha , takyah gi skolah :D

Tuesday, 30 November 2010

No school!

Ohh yess! school closed today :D cos tadi snowing lebat sangat ! ahaa thanks snow ! this morning . i woke up at 7 pagi and get ready for school , then my mum shout "adik! harini school start at 10!". sbb snowing lebat :D then aku tidur balik.. bangun je dalam pukul 9 pagi , get ready for school -.- lepas tu mak jerit lagi "skolah harini tutup lah dik!" . masa tu aku lompat macam orang gilaa weyh ! haha kat luar snoww pun lebat gilaa :D woop woop ! this year snow turun awal . slalunya snow start turun at december . and aku kene enjoy gila gila snow this year because next year aku maybe balik malaysia :( huhu sedihh pulak.

Sempat amik gambar skit :p nanti aku uploadkan on facebook :)

Monday, 29 November 2010

yes

YES MATT IS SAFEEE!!!!!!!!!!
dia dapat masuk semi final woop!

Amazing

Matt.. just amazing . Last night he stole the show ! X Factor semalam each contestants have to sing 2 song each . and the theme is ROCK week ! First song has to be lagu rock rancak and second song has to be lagu rock but slow . First song from Matt is "I Love Rock N'Roll" . bestt gilaa ! and second song from Matt is the best . dia nyanyi "Night in White Satin" . original lagu tu boring gilaaa bila aku dengar so aku worried la nanti Matt akan jadi boring . but Matt sang it in his own version , mantaap ! and btw next week is Semi-Final ! seraam . hope tonight Matt safe :D

Matt Cardle Live Show 8


Matt Cardle - Rock N'Roll

Second song


Matt Cardle - Night in White Satin

Saturday, 27 November 2010

finally!

this morning i woke up at 8 i think . look outside the window and thinking "awat putih gila nih?" haha gosok mata skit . rupanya its snowing!! :D aku excited gila sampai lompat lompat atas katil . tak sabar lah nak keluar rumah buat snowman :p skrang nih malas lah , penat gilaa haha . aku sempat amik gambar belakang rumah from window bilik aku using my phone :)


WOOP!

Friday, 26 November 2010

boring day


The title of this post says it all . today was boring as hell , plus it was cold gilaa . tadi ada salji turun sikit and sekejaap je haha . dalam 1 minit je kot salji turun and then stop -.- masa snow turun tu , aku and kawankawan lompat macam orang gila haha ! lepastu stop . buat malu je haha.

Lesson today pun boring aswell . In maths , cikgu suruh buat kerja sendiri so aku tidur :) haha full lesson aku tidur . and then english , cikgu kasik laptop kat semua orang untuk cari information pasal apa ntah . aku main game je HAHA ! bagus kan aku ? haha . lepastu art , i love arts so aku lukis betul betul :) Haiihh i wish i can stop the world time and sleep for a while . bila dah puas tidur , start time balik :p

Thursday, 25 November 2010

ruunnnnn!!

harini lawak betul lah . tadi masa lunch time kat school , aku and kawankawan keluar nak beli food kt restaurant *time lunch kt sini boleh keluar dari school tau* :p masa on da waay ke restaurant tu . salah sorang kawan aku ni lari tibatiba sambil jeritt ' ruunnnn!!! doogg!! ' . kitorang pun toleh belakang and nampak anjing bapaak besarr , lari dengan lidah dia meleleh and gigi dia tajam towards kitorang . apa lagi , larriiii !!!!! haha aku lompat pagar rumah orang and sembunyi situ jap . kawan aku pulak , ada yang sembunyi dalam tong sampah . ada yang masih lari . ada yang berdiri macam patung so anjing tu tak perasan HAHA . lepas 5 minute tunggu , rasa mcm anjing tu dah pegi . aku pun keluar and gelak kat kawankawan hahaha !! diorang lawak betul lah , tapi anjing tu mmg besar ouh and muka dia pun bengis gila cm nak bunuh orang je -.- tak sangka pulak kawan aku ni penakut hahaa . sbb slalunya diorang nih mcm gangster lah , tak takut ngan apa apa pun . tapi akhirnya dapat jugak tengok muka diorang takut lari macam orang gila haha ! bila on da way nak balik school , semua jalan slow slow takut anjing tu keluar lagi . kawan aku semua jalan belakang aku hahahaa , aku buat buat berani lah . sebenarnya takut jugak haha . nasib baik anjing tu dah takda phewww :p

Wednesday, 24 November 2010

Exam



tadi ada exam Resistant Material. susah gila. Haha before pergi school tadi aku tak tau pun ada exam harini , datang skolah tadi cikgu baru bagitau ada exam . Bila exam start je , aku bukak first page pun dah susah gilaa , sakit kepala tau ahah . Amik masa 1 jam aku complete the test , nasib baik exam tu 2 hours long . Then aku tengok masa ada 1 hours lagi , so aku tidur 1 hour haha . Bunyi loceng kejutkan aku -.- best tidur ouh :) but still penat gilaa. Skrang ni nak masuk winter so siang pendek daripada malam. Pukul 3 petang tadi pun langit dah gelap haha. Tak best lah langit gelap cepat. tak boleh nak main football petang petang :p Haraap2 tak fail . kepada kawan kawan doakan lah ye :p

Tuesday, 23 November 2010

2 years

(22/11/10) Woop harini official dah 2 tahun aku duduk kt Sheffield UK :D

Its been 2 years im in UK. so thats mean theres 1 year left then im going back to Malaysia. Rasa excited ada, rasa sedih pun ada :( Excited sebab boleh jumpa kawan kawan lama. sedih sebab tinggal kawan kawan kt sini. Wow sekejap je rasanya masa lalu doe :/

Di Sekolah

Boring gila tadi kat sekolah. first lesson science. Aku tidur je haha, sebab semalam aku tidur lambat. nasib baik kawan aku coverkan untuk aku so cikgu tak perasan aku tengah tidur aha. Masa lunch pulak kitorang keluar pergi Firth Park and gi kedai kat sini. aku beli Chicken and Chips + Wedges. sedap bhaii. Setiap hari aku order food sama je haha. kene stop. skrang ni nampak dah semakin tembam da -,- Awat salji belum turun lagi nih. skrang ni sejuk tahap gila gila ni. tadi ingatkan nak keluar gi kedai beli gula gula jap. Tak jadi lah, sejuk sangat -.- :)

Monday, 22 November 2010

Matt Cardle

Matt Cardle Live Show 7

Ahaa minggu ni first time Matt nyanyi lagu rancak. and dia pakai singlet je haha. Ramai gila prempuan jerit2 nama dia ouh masa tu. best gila persembahan dia :) 3 weeks left till Final :D

Sunday, 21 November 2010

I miss you.


Why do I miss you?
everything seemed too good to be true
I thought you would always be mine
it seemed everything was just fine
What is it that I miss?
I miss every hug and every kiss
Why do I miss you?
I can't forget how it felt to be with you
I can't forget all the times we had
the good times and the bad
I trusted you with my heart
and now you've torn it apart
All the nights up late on the phone
is now time I spend alone
Wishing you were here with me
gives me nothing but misery
So, why do i miss you?
simply because I can't forget YOU

Saturday, 20 November 2010

Winter is here

(19/11/10) Lama gak tak update blog eh :p

Yay winter is here. finally :) but snow tak keluar lagi. pagi tadi aku keluar rumah nak pergi skolah en. kabus tebal sangat! nak jalan pun susah nak tngok depan. rasanya ada accident kereta tadi, tapi tak teruk sangat. And bila sejuk sejuk ni, kulit cepat dry -,- so kene pakai cream muka setiap pagi. kalau tak abislah muka jadi keras macam sand paper haha!

Tadi ingatkan nak amik gambar kabus, tapi malaslah sbb kalau amik pon. bukan nampak ape pun. putih jee haha. Wahh lagi 3 hari nak masuk 22/11/10. hari tu hari aku sampai UK :) jadi nanti official 2 tahun aku duduk kat Uk ahah woop (:

X Factor

Matt Cardle best gilaa weyh haha. dia nyanyi lagu the legend Elton John - Goodbye Yellow Brick Road. tapi yang sedihnyaa. kawan baik Matt dalam X Factor tersingkir minggu lepas :( Aiden Grimshaw. skrang ni dalam video diary matt nampak down sikit. hope dia okay :p

Matt Cardle Live Show 6





Matt Cardle - Goodbye Yellow Brick

Wednesday, 10 November 2010

GCSE's exam

(08/11/10) Gcse exam is here :O

Semalam aku dah amik exam english paper 1 and this is PROPER exam not biasa punya. Hari sebelum tu aku revise gila2 doe and tomorow ada exam english paper 2 pula. Kawan kawan semua doakan aku berjaya pass exam ni :) next week pula ada exam maths :O stress sangat ! so buat masa ni kene stop blogging and facebooking ! cehh yelatu haha

Sunday, 7 November 2010

One word.. Amazing!

(7/11/10) "That was completely and utterly stunning, just stunning" by Simon to Matt.

Woww tadi on X Factor, skrang ni dah live show 5 and Matt was amazing. dia nyanyi 'The First Time Ever I Saw Your Face'. Best gilaa and all 4 judges give him standing ovation. First time in this season all judges stand ahaa. Aku kt depan tv pun berdiri and clap macam orang gila. Memang best lah suara dia tadi! 2 of the judges cried weh haha. mak aku pulak bukan fan matt tapi tadi dia mengaku yang matt nyanyi sedap aha yes!! Memang gerenti lah Matt akan menang X Factor tahun ni :)


4 judges give standing ovation for Matt Cardle :)


Matt Cardle Live Show 5

*bila korang dengar dia nyanyi, korang kene menghayati every single word he said.. memang sedih doe. Matt kata theres a sad story behind this song and thats why he cried at the end :)


Matt Cardle - The First Time Ever I Saw Your Face

Friday, 5 November 2010

-.-'

WAAHHH SEJUK GILAAA!
aku pakai baju sampai 3 lapis haha

Sunday, 31 October 2010

Bleeding Love

(01/11/10) Matt did it again ;)

Semalam X Factor punya theme is Halloween. so all contestant kene nyanyi lagu yg kene mengena ngan halloween. and Matt nyanyi lagu Bleeding Love :D best gilaaa. hope malam ni Wagner tersingkir -.- he cant sing. MATT TO WIN ahaha ;)

Matt Cardle Live Show 4


Matt Cardle - Bleeding Love

aikk?

(31/10/10) Dahh habis dah tngok Paranormal Activity 2 HAHA.

mula-mula aku and kawan2 gi Cineworld naik tram. dah sampai, nak beli ticket je. orang tu tak kasi sebab kitorang takda prove yg kitorang ni 15 haha. gilaa betul -.- kawan aku argue with that cinema guy sampai he kick us out from the building HAHA.

Change plan. kitorang pergi cinema at tempat lain. nasib baik orang cinema ni baik hati sungguh. Nervous aku dah gila2 nih. bila start je, aku tutup mata terus haha. tapi eleeh tak takut pun. BORING.. ngantok gila masa tu. dont watch it guys, waste of money je -,- eleeh buat suspen je, ingatkan takut gila. rupanya boringgg :/

Friday, 29 October 2010

Today's the day..

Woop!

bye. aku gerak ke cinema dulu tngok citer Paranormal Activity 2. takut doee -.- haha tak pon :P sikit je..

Thursday, 28 October 2010

Autumn,


Bye Autumn, we'll miss you.

Dup dap dup dap

(28/10/10) Omg theres 1 day left then i watch Paranormal Activity 2.

Lepas aku habis tengok paranormal activity 2 at cinema nanti. aku update blog ni, bagitau apa reaction aku ahaa. kalau boleh aku nak record video dalam cinema tu, takpe aku cuba k haha. thanks to family and friends aku yang bagi banyak support sebelum aku pergi tngok citer tu esok, you guys are the best ! haha :)

semalam banyak kali aku kene accident. 3 kali jatuh tangga ! and tangan aku kene calar kt basikal masa aku tngah test nak naik. power kan ? haha -.- and btw, musim autumn nak habis dah. nak masuk Winter !! cant wait. kepada kawan kt malaysia jangan risau, nanti aku post skit salji ke malaysia k? :)

Wednesday, 27 October 2010

funny

HAHA i laugh at my profile picture XD i was bored that time HAHA ---->

:'(

(26/10/10) Harini hari yang paling sedih doe :'(

Kat malaysia aku kan ada bela 2 ekor burung nama Ong and John. aku bela diorang sejak aku 10 tahun (darjah 4) tapi bila family aku kene pindah kat Sheffield UK, ayah suruh cousin aku tolong jagakan Ong dan John. depa tak boleh ikut sama sebab kt UK sejuk sangat. Bila dah sampai sini, aku pun dah rindu diorang sangat sangat!!

Skrang ni dah 2 tahun aku duduk kt UK. lagi 1 tahun pastu aku balik, tak sabar lah nak jumpa Ong dan John!! aku nak sangat dengar diorang nyanyi mcm dulu. aku nak diorang patuk aku lagi sekali mcm dulu haha, sebab aku suka ganggu diorang :D aku nak sangat lepaskan diorang dalam rumah, so bagi depa feel freedom sikit.

Tapi tadi.. aku chat ngan cousin aku tu. baru aku teringat pasal Ong dan John, so aku tanya lah dia depa sihat ka. Cousin aku senyap je.. masa tu aku tau mesti ada pape tak kene :/ dia taknak bagitau. Dia suruh aku tanya ayah aku je tapi aku paksa dia bagitau gak and he said..

"Ong dan John.. dah... mati.."

..aku masa tu terkejut gila gila. tangan aku pun mengeletar. sedih gila yang teramat lah! aku bela diorang lamaa sangat tapi skrang dah takda :'( aku tak boleh dengar diorang nyanyi lagi. aku tak boleh ganggu diorang lagi. aku tak boleh bagi diorang makanan :'( sedih sedih sedih. aku miss korang sangat,

From left: John dan Ong :(

Monday, 25 October 2010

Cineworld


Paranormal Activity 2


(23/10/10) Heey tadi baru je habis tngok X Factor.

Weehaay nasib baik Matt tak tersingkir tadi. Everyone knows hes the winner of X Factor 2010! woop woop haha. Esok hari isnin :( ehh tapi cuti lah yes! tapi esok ada maths revision pukul 10-12 pagi, malas gila. Jadi malam ni kene tidur awal la pula, esok lepas habis maths revision. Kawan ajak pergi cinema tengok citer Paranormal Activity 2.

:O masa dia ajak aku gi cinema tngok citer tu. dalam 1 jam aku pikir nak pergi ke tak, akhirnya aku setuju jelah. Aku ni penakut sebenarnya haha, konon nak tngok one of the scary movie ever made! Terpaksa lah ikut juga. tadi aku tngok trailernye pun dah melompat aku HAHA! lagilah cinema, screen besar & suara/effect lagi kuat -.-'

korang doakan akulah, harap tak pengsan esok haha. ;D

Sunday, 24 October 2010

^_^

I'M BORED -_-"

Saturday, 23 October 2010

Half Term!

(24/10/10) Helloo! woohoo! skrang ni cuti half term yh!! haha :P

Skrang ni cuti seminggu sempena half term holiday ;D nak masuk musim winter dah weyh haha. pagi tadi aku bangun. mandi and pakai baju sekolah. bila nak keluar rumah je mak jerit daripada atas "nak pergi mana tu?" aku jawab "sekolah lah". mak aku kata "harini hari sabtu lah, cuti!". hahaha aku ingat harini hari jumaat :P

Lepas tu aku sambung tidur balik. haha bangun dalam pukul 12 kot. mandi lagi (aku ni seorang yang bersih) :P dalam pukul 5 pergi rumah kawan ayah sbb ada jamuan. makan makan makan. dalam pukul 7.30 malam balik and terus bukak tv tngok X Factor! woohoo!

Matt Cardle nyanyi best giller weyh! dia nyanyi lagu Hit Me Baby One More Time by Britney Spears. Tapi Matt nyanyi ikut version dia sendiri. best gilaaaa :D

Sunday, 17 October 2010

Matt Cardle

(17/10/10) Salam, sorry2 sbb lama tak update -.- banyak gila coursework kene buat.. busy2 :P

Helloo. Skrang ni pukul 2.15 pagi haha, aku boring ler sebab tulah aku update blog ni. Nanti aku kene siapkan 3 coursework. arrghh stress2. Tadi aku tngok X Factor kan. Matt Cardle best giler wookk!! Dia nyanyi lagi Just The Way You Are by Bruno Mars!! suara dia memang cun bhaii haha.. skrang ni baru konsert yang ke 2. esok plak dalam X Factor akan ada 2 orang tersingkir :O Harap2 bukan Matt lah :L woop.

Skrang ni sejukk sangat, nak tidur pun susah. Sejukk sampai aku kene pakai stoking and jumper nak tidur ni haha :P Tak sabar lah nak winter nanti! salji turun woohoo..! tak sangka skrang ni dah hampir 2 tahun aku duduk di Sheffield, UK :) maknanya lagi 1 tahun je lagi, and then aku balik malaysia! ":) :(" gembira sebab nanti jumpa kawan lama, sedih sebab tinggalkan kawan sini :(( aiyoo.

Matt Cardle Live Show 2 :)


Matt Cardle - Just The Way You Are

Sunday, 10 October 2010

X Factor

(10/10/10) Helloo..! waahh tarikh harini cantik kaan ;D



Kat UK skrang ni tngah HANGAT pasal X Factor ;D kepada sesapa yg tak tau X Factor ni apa, ini tv show menyanyi macam AF gak tapi lagi best! Semalam baru habis konsert 1, harini akan umum sapa yang akan tersingkir.

Aku minat giller kat sorang ni nama Matt Cardle, suara dia perghh.. UNIQUE! Attitude dia pun baik and sopan :) harap2 lah dia menang please!! Lagi satu aku minat 1 Direction, diorang ni okay lah. Ramai prempuan minat giler kat diorang haha :P Bagi aku depa ni okay2 je.. Tapi harap Matt menang!


Matt Cardle


1 Direction


Matt Cardle Live Show 1


Matt Cardle - When Love Takes Over


1 Direction Live Show 1


1 Direction - Viva La Vida

Saturday, 9 October 2010

Tahniah ;D



(09/10/10) Salam! hello semuaa ;D

Saya nak ucapkan tahniah kepada kak Tim atas kelahiran baby baru!! ;D Tak sabar lah nak tngok baby tu!! :) TAHNIAH!!

Sunday, 3 October 2010

Yes.

(2/10/10) Helloo!

Hari ni aku bangun je.. demam lah pulak :/ sakit tekak, selesema, batuk, dan lain2. Cis, sepatutnya hari Sabtu lah hari yg paling best :( Apa nak buat ye.. family dah keluar pergi carboot macam biase, nasib baik mak ada tinggalkan makanan sikit untuk aku ;D Masalahnya aku takda selera sebab sakit.

Esok kawan ada ajak keluar gi buffet, tapi aku tak pastilah pergi ke tak :L Aiyaaa..

Wednesday, 29 September 2010

Mandi hujan

(29/09/10) Salam! lama tak update eh :P sorry cuz banyak gila coursework kene buat skrang :/

Tadi kat school, seperti biase je.. cuma masa nak balik tadi. Setiap hari rabu, school habis 1 jam awal jadi school bus tak ada la bila balik. So aku kene jalan kaki balik :( Malangnya tadi hujan lebat gila2, aku plak lupa nak bawak jacket. Habis basah jumper aku, bag, kasut, and semua lah! :O

Bila balik je, ayah tanya.. "Best mandi hujan?" Hahaha! Aku gelak gila masa tu xD Mestila tak best.. kalau mandi hujan kat msia best la. Tapi kalau kat sini, sejukkkk!! Skrang ni pun nak masuk winter dah ;D which mean salji nak turun woohoo!

Aduss! nanti aku ada 5 art coursework kene buat.. great. esok kene hantar, itula.. aku ni suka buat last minit :D hehe

Saturday, 25 September 2010

Freeeeziinnggg



(25/09/10) Salam.. sorry lama tak update blog xP busy la katakan.

So harini, skrang baru pukul 12.05 tngahri :D pukul 1 nanti ada jamuan raya yg besar besaran punye :DD woohoo! bleh makan banyak nanti haha. Semalam hari jumaat, pergh.. hari yang paling sejuk!! Walaupun tak hujan, tapi angin.. KUAT!! aku rasa macam nak terbang dah seriously :O tapi harini panas je kat luar ^_^

Oh untuk pelajar2 darjah 6 yg ambik exam UPSR, Good luck k! sorry lambat wish :P Ramai cousins aku yang amik exam tu haha. Harap diorang buat betul2 :D and untuk pelajar yg amik PMR plak, lagi 2 minggu rasanya :D good luck hehe.. kesian korang muahaha

Monday, 20 September 2010

DROP DOWN!

(20/09/10) Salam! :D

Tadi first day of school for this week.. BEST kot :D macam biase je but better than last week. Last week BORING sangat! tadi masa science lesson, cikgu suruh kitorang semua buat leaflet about carefull on the road (berhati-hati di jalan raya) haha.. Bagi aku senang je, aku lukis gambar kereta skit and etc. Lepas aku dah siap, semua orang puji aku cewah ;) bangga gila haha. Semua orang suruh aku buatkan untuk diorang -.-" penat gillerr.

Masa lunch pulak. aku, mugal and skinny pergi kedai and beli keropok and drinks je. And then back at school, ada english lesson plak :O mrs Robshaw! AHH! shes a nightmare -.- asyik marah aku je. :P

Oh and masa break time kan. aku ngan sorang kawan aku ni main Drop Down. Cara nak mainnya.. kene jatuhkan pihak lawan. CIS! dia jatuhkan aku, sakit doohh. First time dia jatuhkan aku, aku jatuh straight kt bontot aku -.- lepastu nak bangun pun susah haha. Kawan lain yg tngok semua gelak gila2 :/ skrang ni still sakit lagi tau haha

Sunday, 19 September 2010

Glee :L

(19/09/10) Hellooo..! I loveee this song! Cuba dengar.. :)


Finn - I'll Stand By You

Saturday, 18 September 2010

IM BACK!

(18/09/10) Salaam..

Sorry semua sebab dah lama tak update :/ Alasannye sebab aku kurang sihat, skrang ni tak sepnuhnya sihat agi, tapi aku rasa cm nak update je blog haha :P How's everyone rayaa?? Mesti best kan, aku punya okay je.. cuma duit raya satu sen pun tak dapat :( Takpa.. asalkan aku dapat makan banyak muahaha :D

Bila dah start school ni, aku pun dah jadi y11 aka senior ;) Tak best langsung! Banyak gile kerja kne buat :( ada banyak coursework and tht and tht.. :/ Cuaca skrang ni pun sejuk gila, dah kene start on heater la. Waahh.. aku skrang dah dekat 2 tahun duduk kat Sheffield ni :) lama tuu.. :D

Wednesday, 8 September 2010

Sabar.. sabar..

(08/09/10) Salam semuaa :D

Dengar kata esok mungkin raya :D or hari jumaat ni. woopwoop! Hahaha tak sabar ni. Harini, hari pertama aku rasa dahaga gileerrrr.. Tadi kat school aku main football and kejar2 ngan kawan haha :P Lepastu berpeluh gila2 sampai nak pengsan dah. Skrang ni lagi 6 jam nak bukak puasa :O TIDAAAKK!! Kene sabar.. :( Tadi semua salah kawan lah, diorang paksa main skali, cis!

Raya nanti.. baju melayu dah ada.. semua dah ada.. kecuali mercun :( Raya tanpa mercun mana syok kan, kalau kat malaysia dulu aku slalu main mercun gasing! :D and mercun rocket, mercun ketupat, mercun lebah dan lain2. Tapi aku tak pernah main mercun bola, memang tak berani lah.

Ada kawan kat kampung dulu, hilang tangan sebab main mercun bola :O Ceritanya camni.. dia cucuh api kat mercun tu, tapi tali yang nak dicucuh tu pendek sangat, tapi dia tetap nak cucuh gak. Lepas tu bila dia dah cucuh, nak baling je.. BOOOOMMM!!! meletop kat tangan dia :O Jadi kawan2.. jangan lah main mercun bola, mercun lain takpe :DD

SELAMAT HARI RAYA!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN!

Tuesday, 7 September 2010

School!



(07/09/10) Haloooo..! :D

Setelah 6 minggu aku cuti, skrang ni dah habis :( School pun dah start, tadi first day of school.. BORING!! :O Dahlah aku sakit, and then puasa, lepastu kene belajar plak tu. Memang penat betul tadi, tadi kat school sejuk gillerrr. Angin kuat gila sampai aku rasa mcm nak terbang doohh haha. Penat2 je aku kemaskan rambut aku pagi tadi, pastu angin hancurkan rambut aku :/

Tapi yang bestnya bleh jumpa kawan :D tu je. Esok plak ada P.E, rasanya taknak buat P.E kot sebab puasa. Nanti takut pengsan plak masa main football :O Tak sangka skrang aku dah jadi senior kat school, bleh buli budak junior2 muahaha :D

Sunday, 5 September 2010

Demam

(05/09/10) Hellooo..!! :)

Semalam aku demam.. harini mak ngan akak aku pun dah start nak demam pulak daa :O Aduuihh diorang jangkit kat aku ni. Tapi diorang taklah demam teruk sangat, buat masa ni okay2 lagi. Tadi kitorang pergi ke PMC, bukak puasa kat sana. Perrghhh.. ramai gilaa beb, kenyang aku. Makan tak henti2, sampai bulat dah perut aku haha :P

Setelah lebih 2 bulan aku tak potong rambut, mula2 ingatkan nak simpan rambut panjang skit. Nak tiru style rambut pelakon korea macam Kim Bum, eceeeyyhh. Tapi aku give up lah! Rimas betul rambut panjang, bangun pagi mesti rambut terburai haha. Pagi tadi akhirnya aku potong rambut :D Baru smart skit eceh :)

Video ni lawak gilaa haha!


Lawak orang jepun

Friday, 3 September 2010

Feel Sick..



(02/09/10) Waahh skrang dah masuk bulan September! :D

Sebenanyo aku skrang ni sakit skit la :/ Sakit tekak and rasa demam sikit. Jadi kene berehat la untuk beberapa hari, tak boleh update blog buat sementara waktu :O Minta maaf la ye. Tapi bila aku dah sihat skit, aku bleh la update :D

Wednesday, 1 September 2010

MERDEKA!



(31/08/10) MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Waahh, sebenarnya aku tak ingat yang harini hari Merdeka haha. Kawan kt malaysia yang ingatkan huhu :P Aku nak ucapkan Selamat Menyambut Kemerdekaan yg ke- 53 kepada semua warga Malaysia :D

Waahh buka puasa harini.. ada kuah Kari special, Char Kuey Teow utara, kuih-muih dan lain2 :D Tak sabar nak buka ni. Tapi setiap hari bila nak buka puasa, mak ngan ayah mesti buat makanan sedap2. Cewaah :P Thank youu sangat2. Memang puaslah! Sekarang pun nak dekat raya.. kalau aku kt malaysia skrang, kitorang dah keluar pergi beli baju melayu dan lain2. Tapi kat sini.. tadak pape la. Duit raya pun tak dapat :O Nak main mercun pun tak boleh sebab kat sini takda orang jual mercun :( Perasaan sedih tu ada, gembira pun ada sebab nanti nak masuk winter. Salji akan turun! muahaha :D

Monday, 30 August 2010

Lawak sangat!

Ini sebenarnya aku dah update daa haritu, tapi videonye ada masalah sikit. Jadi aku re-update balik. Video kali ni baru original punya. Lawak sesangat! tengok2 jangan tak tngok! :D


Sembahyang Subuh


Hahaha.. ini lagi satu!


Kecoh-kecoh masa berbuka puasa

Sunday, 29 August 2010

Autumn

(29/08/10) Hellooo :)

Waahh skrang ni nak masuk musim Autumn daa -.- Skrang ni dah start sejuk balik, dah kene pakai jacket bila nak keluar. Kalau summer, keluar tak pakai baju pun takpe sebab panas ahaa. Lepas musim autumn pulak Winter! :D tak sabo nih. Walaupun winter sejuk tapi ada salji haha :P Skrang ni pun cuti nak habis :/ lagi 1 minggu skolah dah start. Cepatnya masa berlalu skrang ni..

Kalau kat Malaysia ada 2 musim je. Panas dah Hujan :O Kan best kalau ada salji kat msia, perghh.. best3. Boringlah harini :/ sebenarnya skrang ni aku baru bangun tido muahaha :) Lepas ni kene tolong mak sediakan makanan untuk buka puasa nanti, ada jamuan berbuka puasa kat rumah kawan ayah :D yay! haha aku tak lapo pun. Kalau dulu2 masa kecik.. pukul 4 petang dah lapar gilaa da haha. Sampai menangis kelaparan huhu. Tapi skrang tak lapar langsung ;) aku power skrang :D

Friday, 27 August 2010

Kisah Basikal Kuningku

(26/08/10) Hello! Ini aku nak cerita pasal basikal kuning aku..

Pada suatu hari, masa tu aku umur 7 tahun tak silap aku :P Ayah aku belikan basikal kuning untuk kakak aku. Aku pulak dapat basikal kecik yang ada logo batman -.- Bila dah besar.. kakak aku pun tak nak basikal kuning tu jadi dia bagi kat aku. Seronok gila masa tu haha, aku ingat lagi masa tu aku tunjuk2 basikal tu kat kawan2 haha :D

Sejak haritu, aku selalu naik basikal kuning tu jalan2 kat luar. Pergi taman ke taman. Pergi sekolah pun aku naik basikal tu muahaha :D Aku pun slalu naik basikal tu lalu depan rumah 'S' ;) Korang paham2 jela haha. Masa baru lepas sunat pun aku setia nak naik basikal tu gak ahhaa, lepas tu aku terjatuh :O Nasib baik takda pape.. :P

Ke mana je aku pergi, mesti basikal tu ada dengan aku :) Tapi ada satu hari tayar basikal tu meletop and break tak kuat. Jadi basikal tu dihantar ke Kedai Basikal buat beberapa hari untuk dibaiki :( Esok harinya, aku nak ke taman, tapi basikal kuning takda :O Jadi kene jalan kaki la, bila dah sampai taman. Semua kawan tanya..

"Eh Shahrin, kau takda lupa something ke?"

"Lupa apa?"

"Mana basikal kuning kau?? Ini first time nampak kau gi taman jalan kaki je"

"Ecey ni macam perli aku je"

Haha sabo jela. Lepas beberapa hari basikal kuning tu dah sihat :D Lepas tu aku terus naik basikal gi taman ahaa :L Lepas tu ayah kata kita sekeluarga kene pindah ke UK. Aku gembira gila masa tu! Lompat ke sana sini :D Lepas tu aku tanya bleh bawak basikal skali tak? Ayah kata takleh :O Masa tu aku stop lompat2 haha. Basikal kuning ni skrang ada kat rumah kajang. Harap2 takdalah orang curi haha :( Rindu gila kat basikal tu!! Banyak gilla kenangan aku ngan basikal kuning tu.. cewah! :P

Wednesday, 25 August 2010

Zombie..


(24/08/10) Hellooo.. :) Perut dari tadi asyik berbunyi ja :O

Sorry la sebab semalam aku tak update yee :P Semalam aku pun tak ingat kenapa tak update, rasanya lupa kot muahaha :D Skrang ni aku tengah tngok citer Zombie Kampung Pisang :) kat youtube. Lama betul tak tngok citer tu. Kali terakhir aku tengok citer ni masa raya tahun 2008 :O Aku ingat lagi haha masa tu aku kat kampung kt Kedah. Tengok ngan cousins, masa tu kitorang tutup lampu nak bagi ada 'feel' skit :D Malam tu jugak aku dapat nightmares..

Sambil tengok citer ni, aku tolong ayah masa cekodok untuk bukak puasa nanti :D Makanan lain ialah Nasi ayam, Popia dan Abc special :) tak sabo nak bukak ni :D

Monday, 23 August 2010

Kenangan

(23/08/10) Salam.. Elloo.. Sawadikap.. Ni hao maa.. Namastee.. :)

Wah wah waah.. Sambil aku tengah baring atas katil ni, pandang kat ceiling putih. Teringat pulak kenangan2 masa kat Malaysia. Bila bangun awal pagi, mak mesti akan buat breakfast roti gula :) kadang2 telur separuh masak! :D sometimes dua2 skali ahaa. Lepas tu aku akan iron baju sekolah dan juga seluar. Bila dah siap, kadang2 je aku pergi sekolah naik van pakcik Adam :) tapi selalunya naik basikal kuning aku ni :D Rindu betul kat basikal tu! Pergi skolah pun tak jauh sangat, kadang2 dalam perjalanan sampai tu jumpa kawan2 lain :)

Bila dah sampai. nampak ramai orang baru sampai, ada yang tngah duduk kat tempat perhimpunan, ada yang jalan2 cari pasal. Kalau aku. aku terus duduk kat tempat perhimpunan ngan kawan lain :) Bila beratur, aku yang duduk depan skali sebab aku Ketua Kelas muahahahaha :) Jadi ketua kelas selama 3 tahun, masa darjah 4, 5 and 6.

Habis perhimpunan. Masuk kelas, cikgu pun masuk. Aku sebagai ketua kelas dengan bangganya jerit "Assalamualaikum Cikgu!" haha. Masa rehat pulak, aku tak suka gila ngan makanan kat kantin -.- nasi lemak dia sejuk, nasi pun berketul-ketul. Jadi aku pun beli air milo jela. Murah je 50 sen :) Masa balik pulaak, aku selalu balik ngan irfan or alip. Sebab rumah sebelah2 je haha :D

Masa weekend, irfan ngan alip tu setiap hari datang rumah aku main playstation 2 muahaha :) Besstt gilaaaa :D Main game Fifa la, kadang2 wrestling. Kitorang main sampai time maghrib haha. Sampai mak diorang pun telepon rumah aku xD Tapi skrang aku dah takda :( Irfan ngan Alip pun dah pindah rumah :/ Bila aku balik malaysia tadak sapa dah :O Tapi jumpa gak nanti insyaallah :D Rindulah kat korang semua dohh :/

Saturday, 21 August 2010

Alone..



(21/08/10) Helloooo again..! :)

Hows fasting everyone? ..good :D Today nothing interesting happened laa. Parents pergi carboot sale and kakak Naja pergi Concord untuk jadi photographer. So im alone at my house :O Teringat pulak film ALONE.. Aduuhh jangan pikir jangan pikir! Seram gilaa.. Dah la sorang kat rumah, and mandi pun belum :P Sekarang takut nak masuk tandas sebab terpikir pasal Ghost jee :/ Walaupun bulan puasa ni takda hantu tapi aku ni tetap penakut :) There.. i admit it that aku ni seorang yg penakut.

Topic lain..

OMG OMG OMG! <-- Gedik la pulak :P OMG! Berat badan aku naik! :OO from 43kg to 46kg. NOOOOOO!! Im gonna start diet from now on, nanti bukak puasa nak makan sikit2 je :L First time berat badan aku naik banyak ahaa, kalau before selalunya naik 1kg je. Skrang ni naik 3 kg :O TIDAKK!! -.-" From now on, aku diet :D

Ohh before i forgot, nak wish GOOD LUCK to all pmr candicates. again.. dah berapa kali aku wish diorang good luck muahaha :)

Friday, 20 August 2010

The A-Team



(20/08/10) Hellooo :) Last week. Aku ngan kawans: Miles, Mugal and Ryan. pergi cinema.

We watched The A-Team. Mula2 cadang nak tengok Karate Kid tapi si Ryan ni nak tengok gak The A-Team. Jadi terpaksa la setuju ngan dia. Kitorang beli popcorn LARGE punya and Coke (Masa tu belum bulan puasa lagi lah :P) Panggung wayang situ besaaar, kitorang duduk belakang sekali ahaa. Bila cerita dah start. Muka aku tak pandang tempat lain pun, focus kat screen cinema tu je :O Memang syok! Banyak action scene and lawak banget :)

Yang lawaknya. Ada 2 orang matsaleh ni bising sangat. Ganggu je orang lain nak tengok filem ni, cakap perlahan takpelah ini cakap kuat2. Nasib baik la ada HERO selamatkan keadaan. Seorang pakcik ni, dia geram sangat :O dia pergi baling popcorn dia kat 2 matsaleh tu and dia shout "SHUTUUPP!!" LOL kitorang semua gelak, 2 matsaleh tu akhirnya senyap gak :D Masa balik tu kitorang pergi Subway makan2 skit :) Lepastu gi shopping kat Meadowhall, shopping beli gula2 je -.- And then balik sbb penat.. tapi best! :D

GCSE!

(19/08/10) To all people who dont know GCSE tu apa, tu exam ler :/ tak lama lagi i have to face this exam and skrang ni kene start study. Takpa2.. kalau ada Usaha, Doa dan Tawakal, InsyaAllah boleh berjaya. Sebab kakak naja pun dapat A's dalam semua exam dia, perghh :O that means i can do it aswell but BETTER! :) Dia pun banyak tolong aku belajar. Susah betul argghh stress tu memang takleh describe la -.-"

Tapi sambil blaja tu, aku layan juga cerita korea muahahaha :) skrang tngok citer Your Beautiful :) BEST! Kepada sesapa yang tak tngok lagi, Skrang gak pergi!! haha :D

Tuesday, 17 August 2010

Bangun lambat!

(17/08/10) Adusss.. harini bangun lambat, tak sempat nak sahur :O yang geramnye sbb takda orang kejutkan pun. arrgghh :/ perut skrang taklah lapar sangat tapi takut nanti lapar plak :O tidaakk! harap2 lah bleh tahan puasa harini hahaa, mesti bleh nye -.- selalunya kita tak tidur sampai sahur tapi harini tertidur lah plak -.- bangun pukul 5 pagi. aduuhaai..

Monday, 16 August 2010

Jamuan berbuka puasa

(16/08/2010) Harini, ada jamuan buka puasa kat rumah kita :) ramai gak datang :D alhamdulillah semua berjalan ngan lancar. Banyak makanan habis haha, nasib baik sempat makan skit. Tapi memang penat betullah, sebelum jamuan tu kene kemas rumah dan lain2. Lepas ni kene kemas lagi haha :O Skrang ni pukul 12.22 pagi, lagi 2 jam nanti nak makan sahur! :D rasa seronok pulak puasa ni haha.. gambar2 jamuan tu aku uploadkan kat blog family tau. Link blognye ni ada kat sidebar sblah ni, pandai2 lah cari :) ---->

Sunday, 15 August 2010

Selamat Berpuasa!



(15/08/2010) Saya nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua umat muslim dan muslimat :) Sorry lambat nak ucap :P Cuti summer ni boring lah! Nak skolah balik! Ahhaa :P Bila skolah, rasa nak cuti, tapi bila cuti rasa nak skolah balik ahhaa xD Bila cuti ni takda pape nak buat :/ lebih baik skolah, boleh jumpa kawan2 :D Saya update blog ni pun sbb boring haha..

Baru je habis makan sahur! :D makan nasi ngan kuah kari masakan mak ;) Seddaaaapp. Puasa kat Sheffield UK ni memang lain lah dari Malaysia, bukak puasa kat sini pukul 9 malam tau tak!! :O kalau kat malaysia dalam pukul 7.30 lah kan :O Sedih2 haha tapi itu cabaran baru :) Alhamdulillah takda tinggal puasa lagi haha. Okay tu jelah kot nak citer harini :P Esok kalau ada citer lagi, kita update k ;) Byeee :D

Wednesday, 28 July 2010

SUMMER HOLIDAY!!



(28/07/10) Sorry dah lama tak update >_< SORRY! Haha.. skrang ni dah cuti woop woop! Jadi aku nak berehat la cuti 6 weeks ni, tapi kalau ada citer best2 aku update la k? :PP Kepada kawan kat malaysia, Good luck for Pmr exam yg akan datang. Kesian kat korang~ Haha, aku takyah amik pun.. jangan marah ehh :P Byee.

Monday, 12 July 2010

Swimming x]

Harini.. (11/07/10) Aku gi swimming :P ngan cik Zahuri. First time swim kat situ, best gak ! xD Ada gelungsur, mmg syok gila lah! Tapi tak sempat nak amik gambar :/ Sorry2 -.-" Terlupa haha..

Sunday, 4 July 2010

Woop woop!

(04/07/10) Kenyang siot.. Baru makan xD Makan pizza, mee goreng dan kuey teow goreng ;D Lagi 4 weeks and cuti summer start ! Woot woot ! Tak sabat doh.. Next year kita dah jadi senior in Hinde House ;) Boleh buli junior2 haha. Skrang kat malaysia, semua kawan2 tngah study for pmr :P Well.. Good luck ! ;)

Friday, 25 June 2010

Sports day

(25/06/10) Helloooo~ Harini panas gilee.. -.-" Tadi pergi Engineering course, kene jalan kaki from rumah ke sana. Amik masa 20 minute, berpeluh banyak dohh. Minggu depan hari khamis ada Sports Day ;DDD Aku lari 600 meters and 100 meters relay :D Rasa nervous la plak xD Last year aku tak pergi sports day sebab ada camping masa tu :P But tahun ni kita pergi.. Woohoo! Nanti maybe aku akan masukkan gambar masa Sports day tu dalam blog ;P

Blog family kita dah lama tak update :/ Sbb busy skit kot. Tak lama lagi saya akan aktifkan blog tu balik :D Tunggu2 ;)

Sunday, 20 June 2010

Selamat jalan~

(20/06/10) Pagi tadi, keluarga uncle Suzaili dah bertolak ke airport London. Setelah 7 tahun berada di UK, giliran mereka untuk pulang ke tanah air. Keluarga saya lama lagi nak balik :P Tahun depan kot ;D Semalam, saya ngan naja pergi rumah uncle Suzaili. Jumpa buat kali terakhir :[

Wednesday, 16 June 2010

Exam Science :/



(16/06/10) Sorry cuz tak update -.-" Sebab ada exam, and i have to revise. Tadi dah amik exam science ! Finally ! Habis ! But next week exam maths pulak -.-" Science tadi, okaaay laa.. ada susah skit ;P I hope i pass this test. And lepas ni exam maths, wish me good luck :D

Thursday, 10 June 2010

Red slip + Detention !

(08/06/10) Sorry yesterday x upload :P Semalam mak aku tak kasi aku on laptop -.-" Cuz i got detention and red slip from my science + english teacher.. Sebab2 nye ,

1. Makan dalam kelas
2. Bercakap ngan kawan
3. Ignoring cikgu
4. Being rude
5. Gelak kuat sangat xD

Wow.. aku buat ni ^_^ sampai cikgu tu mengamuk xD Esok ada parent evening ! Mesti cikgu tu bagitau benda negative pasal aku -.-" :P

Sunday, 6 June 2010

1 day left

(05/06/10) -.-" Aduuhh.. satu hari lagi and skolah start. But okay la cuz miss all my friends kat school :P And after 1 month, ada Summer Holiday ! 7 weeks yo ;) Hari ni nothing interesting happened ;P Satu family kita pergi carboot except me. Malas la xD Panas~ And i cant wait for Summer Holiday :D Cuti panjang, tak tau nak buat apa dalam cuti tu, heee~ Ayah kata maybe pergi melancong kat negara lain like - Paris, Italy, Malaysia.. o.o Lol

Thursday, 3 June 2010

Ermm...slurrppp !



(03/06/10) Kenyang giller.. tadi makan Mee Hailam :D Resepi mee hailam tu aku yang cari dalam internet semalam. Aku copy resepi mee hailam dalam kertas, lepas tu aku letak atas meja makan. Aku fikir nak masak mee hailam harini, tiba2 ayah aku terjumpa resepi tu and dia masak xD Sedaaapp giller.. :D Perut pun dah jadi macam bentuk watermelon daa.. xD

Wednesday, 2 June 2010

Happy 1st June !

(01/06/10) Happy 1st of June !! Lool xD I am soo bored.. 1 month left till summer holiday ;DD I cant wait lol

Carboot Sale ;)



(31/05/10) Semalam, sorry tak update :(( terlupa pulak nak update xD Yesterday my family and i went to Carboot sale kat.... lupa nama tempat tu :/ Perjalanan dalam 1 jam :O tapi tak ramai orang yg jual kat sana -.-" Lepas tu kitorang pergi kat Junction 29 pula.. kat situ carboot besar gila ! Ramai orang jual and ramai jugak orang yg datang :D Tapi masalahnya cuaca panas.. aku berpeluh macam gila2 xD Rasa macam nak pengsan da.. bila terpikir kat malaysia 2 kali ganda panas daripada sini :O Bila balik rumah, aku terus terjun kat katil and tidur xD Aku beli jacket je kat sana :P

Saturday, 29 May 2010

Engineering / Accident / Holiday !

(28/05/10) Today is my last day of school :D Well not really. Skrang ni holiday ! 1 minggu cuti :DD Tadi I went to Engineering course, it was alrightt.. Pagi tadi sejuk ! But masa petang, panasss !! -.-" Kat Engineering, aku buat Pizza Cutter. Dah nak siap da :D But aku cedera banyak kali cuz the material is sooo sharp. Ada satu hari, masa aku tngah filing something. Aku filing laju sangat, and both of my thumb hit the corner of the vice. Satu jari almost terpotong habis, and satu lagi calar je ! Masa kene tu tak sakit, tapi masa tngah basuh jari, and cikgu sapukan ubat.. sakit ! And aku pengsan.. xD cuz banyak sangat darah keluar, aku pun K.O Loool First time nampak darah banyak depan mata :P








Point of the story is.. berhati-hati lah ketika filing..

Tuesday, 25 May 2010

Boriingg daayy


Aaaaaaaaaa...


(24/05/10) Halo, guess what :DD Im bored.. :L:L:L

Monday, 24 May 2010

Akademi Fantasia 8 !


Eleh

(23/05/10) Sup :P Aku dengar skrang ni dah keluar AF8 ! Dah habis dah pun xD satu konsert pun aku tak pernah tngok ! Nama pelajar pon aku tak tau xD tapi skrang tau sikit. Yang aku tau Syahir jadi juara :O Tapi bagi aku AF skrang ni dah boring lerr, dulu2 je best macam AF2 ngan AF3 :DD X Factor lagi best daripada Akademi Fantasia xD X Factor ni macam AF jugak tapi United Kingdom punya ;D Tu je aku nak cerita kat korang :P Harini Boringggg !! And panasss !! First time dalam sejarah UK panas camni haha xD skrang ni 30 degrees o.o Wow.. Aku nak Winter balik ! :P

Sunday, 23 May 2010

Summer is back !!



(22/05/10) Haloo people ;) Now, day is longer than night :D pukul 10 malam pun cerah lagi. But it's sooo hoott :O Cuaca panass, teringat pula kat cuaca kat Malaysia xD tapi rasanya kat Malaysia lagi panas kot :x Lagi beberapa minggu nak cuti summer, 7 weeks :D Lepas tu aku masuk year 11 :DD Tak sabar nak masuk college, hehe :P

Friday, 21 May 2010

Hmmm..

Hari semakin hari, semakin rindu pula kawan kat malaysia :P Dapat chat ngan diorang kat myspace or facebook je -.- teringat pulak masa sekolah rendah dulu xD selalu kene marah dalam kelas sebab bercakap :DDD Aku nak go back time masa tu !! I want to make a time machine xD lol hari ni boring lerr :P

Tuesday, 18 May 2010

Demam panas



18/05/10) Aku tak pergi school dah 2 hari da.. demam teruk :O

Saturday, 15 May 2010

Bertolak :D

Awaay to Hull :DDD gerak lu!

Esok camping !



(14/05/10) Yahoo! Hari jumaat ialah hari yang aku suka :DD because the day after is weekend ! And every Friday aku tak pergi skolah, aku pergi Engineering course dekat ngan Meadowhall :P Pergi sana jalan kaki je, dekat.. Hari ni buat practikal work all day. Nasib baik tak cedera, last month aku terpotong jari aku masa potong kayu.. banyak darah keluar sampai pengsan xD Lepas tu, masa lunch pergi Meadowhall, pergi Mcdonald.. makan French Fries :D Sedapp.. Itu je kot :P Ohh ! Esok ada camping ! 3 days 2 nights. Dekat Hull with 12 others family. Tak sabar ni :DDD

Wednesday, 12 May 2010

Ponteng kelas

(12/05/10) Lol today was fun ! Cikgu maths tak datang and we all mess about :D On laptop and play games, best giller :D And masa lunch, makan Jack and Potato je.. After that, aku ngan kawan cadang nak ponteng Science lesson. Kitorang semua pergi Concord, and we went to the park chilin. After about 1 hour, we went back to school and play football. Penat gila -.-" But it was fun !

Tuesday, 11 May 2010

English..

(11/05/10) Today, school was alright.. except for English lesson. Seriously i hate the teacher, Mrs Robshow.. sabar jela. Dia bagi banyak gila kerja, bila buat silap sikit, kene marah -.-" But masa lunch best ! Me and my friend went outside to Firth Park and buy some food there. Aku beli chicken and chips ! Sedap sehh.. Tapi masa kitorang makan, terlupa pulak masa lunch nak dekat habis, so kitorang lambat balik school and kene marah ngan cikgu xD

Masa balik school pulak, bas berhenti jauh dari rumah aku.. berhenti kat Tinsley Park, so i have to walk from there to my home.. And this Saturday, we all going to camp :DDD sampai hari Isnin, jadi hari Isnin tu aku kene ponteng school :P

Tuesday, 20 April 2010

Malas

Hey strangers ;) Tak tau lah kenapa aku ni malas nak update blog.. Rasa takda masa lak :P Tapi harini, rasa takda pape nak buat, jadi update jelah blog :P Hari ni hari yang paling best kat sekolah Hahaha.. Sebab cikgu yang aku tak brapa suka, Cikgu English.. taknak bagitau nama dia lah :P Dia skrang kat Spain, dia takleh balik Sheffield sebab skrang ada masalah volcano thing.. Jadi kapal terbang takleh start. Jadi cikgu aku tu kene tunggu sampai masalh selesai :DDD Jadi kitorng tak belajar english tadi xD Best2, Bubye =)

Wednesday, 7 April 2010

Scotland

Dah lama tak update blog :P sebab 3 hari lepas, aku and family pergi Scotland for 3 days :) Best giller :D Tapi sejukkk sangat walaupun sekrang bukan musim winter but spring. Kitorang pergi theme park kat sana, main roller coaster banyak kali xD teringat pula kat Genting Highland :P tap roller coaster kat sini lagi tinggi tau. Kalau korang nak tengok gambar2 aku gi Scotland, aku upload kat blog family aku :P belum lagi upload :P sebab penat skit. Insyallah aku cuba upload cepat skit

Blog family: http://najwanajmi.blogspot.com/

Friday, 26 March 2010

Berita

Berita baru ! Tahun ni aku tak dapat nak balik malaysia :( sebabnya, ada banyak kerja + homework. Rasa sedih ada, rasa gembira pun ada. Hahaha.. rasa sedih sebab takleh jumpa kawan kat saujana impian :( rasa gembira sebab boleh jumpa kawan kat sini :o Tapi entah2 semua kawan kat saujana dah lupa kat aku :OO :( Skrang aku baru je balik dari kerja, esok ialah hari terakhir gua gi kerja :( nak bawak camera lah. Amik gambar semua kawan kat situ :DD

P.S. Untuk kawan kat malaysia pula, aku cuma nak say good luck kat korang for pmr nanti :) Harap2 semua lulus dengan cemerlang :) aku doakan...

Wednesday, 24 March 2010

Dadidudida

Hari ke hari, minggu ni ialah minggu yang terakhir aku kerja kat Sheffield Futures :( Masa mula2 kerja, aku rasa nervous gila and rasa macam taknak gi kerja. Tapi bila2 dah lama, rasa macam nak kerja kat situ buat selama-lamanya. Hahahaha.. Orang kat sana semua friendly kat aku, rindu plak :P lagi 3 hari je, aku takyah gi kerja :( Tidaakkk!

Wednesday, 17 March 2010

Happy Mother's Day


Hooray! Happy mother's day to all mom in the world, especially my mom :) Yesterday, kakak aku (Naja) Dia rancang nak buat suprised sikit untuk mama. Dia buat kek, beli hadiah, semua kakak buat xD Lepas tu, malam tu. Masa mama tengah makan, kitorang serbu masuk. Bawak kek :D and bagi hadiah. Memang best giller :D Sambut kecil-kecilan ajer :P Semuaa happy.. Byeee :)

Tuesday, 16 March 2010

Work Experience + Friend

Gua dah on balik :)

Today. Is my first day of my Work Experience. Nervous gilerr doh. I work at Star House Connexion, City Center. I went to work by tram and its my first time go on tram alone tau. Selalu nya aku naik tram with my family or friends :P My supervisor, Dave Holland, memang friendly giler! He take a walk with me in the building so i dont get lost when i walk alone :P Besar giler building dia.

Kerja aku ni kat office :D kerja guna computer je :P I choose this work cus i can rilek skit :D Hahaha.. But masa aku tengah typing notes kan, I fell asleep! about 20 minutes! Hahahahaha.. And no one noticed that i slept. Nasib baik tau. Masa tu aku memang penat but i sleep early last night. Badan aku rasa penat skit hari ni :P

Masa lunch pulak, my supervisor said that i can go out and eat at any restaurant :D Best tau! So i went to the nearest halal restaurant there. Aslan's restaurant, sedap gilerr. Aku makan Burger and ayam goreng and drink air mineral ajek ;) I also met some Malaysian people and i dont even know them xD Diorang tu student university lerr :P Aku senyum je kat diorang :)

People at my work experience, they're so friendly!! They came out to me and we chat :D But im the only person whose on work experience in that building xD But my supervisor said that there is one guy from another school will work in this place next week. Hooray! Finally ada teman gak xD Masa nak balik pula, i almost lost in Town xD Nasib baik aku jumpa jalan yang aku kenal sikit :) Aku balik naik tram juga :P

This work experience is 2 weeks long!! Omg! About my friend.. Afini, she's going back to Malaysia. She will stop go to school this Wednesday :( And that day im still on work experience :( We aint got to meet each other in school anymore. But we will meet anyway at Manchester Airport :P Good luck to you and your family when you're gone :)

P.S Thanks to Aisyah for saying good luck to me :)

Friday, 5 March 2010

Closed kejap

Blog ni aku akan closed buat sementara waktu :P sebab skrang ni aku memang busy lah. Inilah 10 list busy aku ni:

1. Revise untuk exam
2. Kene cari kerja
3. Buat homework
4. Exam lagi
5. Ada interview pasal kerja nanti
6. Sabtu & Ahad pun busy sbb weekend pun kerja lah
7. Basuh pinggan
8. Masak maggi
9. Cuci baju
10. Main guitar

Itu jelah, Busy kan aku? :L

Tuesday, 2 March 2010

Alvin and the Chipmunk

http://www.youtube.com/user/TheChipmunkMusicc

Click taw link kat atas ni, lagu2 dia semua best giller :D

Sorry :P



Sorry sebab lama tak post baru :P sebab skrang ada exam. Exam besar2 ni :O Korang doakan lah aku lulus. Hahaha..

Wednesday, 24 February 2010

Pengumuman!

Tadi semua orang kat sekolah kata yang malam ini mungkin salji turun dengan lebat! :OO diorang lah yang kata.. aku tak tau lerr. Tapi dalam tv dan internet pun kata yg snow akan turun :DD Harap2 lah betul, cikgu bagitau kalau salji lebat sangat.. takyah gi school. haha suka beb. Itu je nak bagi tau :P











TEEHEE!

Tuesday, 23 February 2010

Habis dah?

Cuti dah habis! -.- skrang aku ada 3 rasa. Happy, sedih ngan lapar. Happy sebab boleh jumpa kawan and main salji :D hooray! Sedih pulak sebab esok ada English, tak suka! Aku tak suka cikgu english :P Dia asyik marah2 je, tengok muka dia pun aku dah takut. Aku laparlah, nak masak maggi lah :D Byee

Sunday, 21 February 2010

SALJI


:)


pakai seluar pendek je wookk! xD


Weh akhirnya salji turun jugak setelah berzaman menunggu. Lebat gila beb. Tapi sekejap je -.-" dalam 1-3 jam je salji turun. Masa salji turun tu, aku tak prasan tapi kakak yg bagitau. Kakak aku kalau salji turun lebat, dia tak 'jakon' sangat macam aku :P

Cepat2 aku bersiap pakai baju tebal2 nak keluar rumah nak buat snowman tapi tiba2 je salji stop. Sedih gila doh, rasa sedih tu macam baru lepas clash xD kakak aku gelakkan aku gila2 sebab aku semangat pakai baju tebal nak keluar tapi salji stop. Cehh takpe2.

Aku pun amik lerr gambar salji skit. Pakai seluar pendek je keluar rumah! Hahaha, dah biasa kot dengan sejuknya :) Aku nak salji turun banyak lagi sampai tutup jalan. Sebab kalau salji turun lebat sampai kereta takleh gerak, sekolah tutup tau :D sebab tu ramai orang suka salji. Hahaha..

Saturday, 20 February 2010

Pengalaman

Ni aku nak habak sikit mai. Cerita ni masa first day aku sekolah kat United Kingdom :) Nervous siot. Siang malam aku berlatih speaking xD Dekat sekolah, first time matsaleh cakap ngan aku. Sumpah aku tak paham langsung apa yg diorang cakap. Hahaha, aku angguk & geleng je.

Masa tu ada class party :) sebab dah nak dekat cuti sekolah. Hooray! aku baru je start sekolah, dah nak cuti xD Best2 :D Kawan aku ada main satu game ni. Nama nye 'Truth or Dare'. Aku pun cuba lah join..

Ada sorang prempuan tu, dia pilih Dare. And then, dia kene cium pipi aku :O Aku terkejut lerr.. Biar betul bhaii. Mula2 aku ingat diorang gurau2 je. Tapi prempuan tu cium aku betul2! Hahaha. Muka aku merah doh. The end..

Im The King Of The World!


Tadi baru je tengok citer Titanic kat internet :] sedih gila (walaupun dah tengok 3-4 kali da) Tapi tak nangis da, dah dewasa :) chewah! Aku plak berangan jadi Jack. HAHAHAHAHAHA *perasan* -.- Kalau camtu, sapa yang jadi Rose? ;))

Wednesday, 17 February 2010

Gelap


Belakang rumah

Gambar kt atas ni, masa ni pukul 5 petang. Dah gelap sikit dah sebab skrang musim winter. Kalau musim summer kan, pukul 11 malam pun masih cerah gila :D serious ni. Gambar ni kt belakang rumah aku, cantik kan? :P sejuk ouh, sampai semua daun kat pokok tu gugur. *Kalau korang tak caya tu gambar aku yg amik, nah bukti di bawah:


Tangan aku xD

Again

Hari ke-3 dalam holiday :( masa berlalu dengan pantas. Bila cuti panjang macam ni, aku mesti tidur lambat. Kalau tidur lambar, mestilah bangun lambat kan? Guess what time i woke up today, 4 PETANG!! Apa lah dah jadi ngan aku ni, sembahyang pun tinggal :OO Tapi kalau bangun lambat dapat hadiah tau :) Kene marah ngan mak & ayah :D Wow, baru je tadi kene marah. Tadi aku mimpi best :) aku jadi Raja dalam Malaysia. Sebab tu aku bangun lambat, mimpi best.

Monday, 15 February 2010

Haha


Rindu gila time ni. Main 'guling-guling' snow kat park. Tapi yang paling tak tahan masa salji masuk dalam baju. SEJUK!! Sampai terlompat-lompat. Salji turun lebat ouh, nak jalan pun susah sebab salji tebal sampai ke paras lutut :O I miss those day.

Af7


Semua aku tak minat, boooo~

Korang nak tau tak? tak nak blah! :P Aku baru je tengok Af7 *Akademi Fantasia ke-7* dalam youtube tadi HAHAHA. Sebelum ni aku tak kenal pun Aril, Akim, and Hafiz yg dikatakan meletop kat Malaysia skrang ni. Ketinggalan zaman lah aku ni. Tapi aku tak minat pun af ni. Saja je tengok sbb boring :D Lalala..

Sunday, 14 February 2010

Kelakar

Title atas ni takda kene mengena ngan apa yg aku nak tulis ni :P I just bored! Do you know what time is it now? Its 4.25 in the morning! Aku tak tidur lagi. Tak tau nak buat apa.

Myspace? Tadi baru je bukak, Boring
Facebook? Slalu sangat on jadi boring lah pulak
Meez? Dah bosan
Blog? Tengah on lah ni :)

Oh before i forgot. Kenapa some kawan dalam Myspace or Facebook kata aku ni *sombong* la, *dah lupa kawan* la. Well, aku tak lupa korang and aku tak sombong~! Aku cuma.. aku pun tak tau. I didnt forgot about you lot :)