Wednesday, 5 October 2011

Musim coconut and jambu merah :)

Assalamualaikum!

Okayy petang semalam kan hujan lebat. After hujan lebat dah berhenti, mak shahrin tengok garden kat luar je. Nampak buah jambu merah gugur kat atas lantai. Wahh masa tu mmg excited lah kutip semua buat tu. Banyak ohh haha :D dekat rumah shahrin ada coconut tree and jambu merah tree. Semua ni ayah shahrin yang tanamkan :)

Buah coconut pun dah besar dah sekarang. nanti nak kutip lah banyak banyak. dah lama tak minum air kelapa wooh. Kalau dekat UK ada strawberry, blueberry, raspberry, and apple picking kan. Dekat Malaysia ada buah jambu merah and buah coconut picking haha terbaikk :D Shahrin tak rasa lagi buah jambu tu sbb kenyang lagi. nanti nanti jelah makan. This is some pictures shahrin sempat amik betul betul selepas hujan berhenti :)


Coconut Tree!


Buah jambu merah!

My mum's car. Kereta Nissan.




Buah kelapa :)

Banyaknyaaa buah! :D

*Waahhh dah nak dekat exam daaaaa :o wish me good luck yh! scaryy wooh

7 comments:

  1. good luck brother :D nice merah jambu pokok:D

    ReplyDelete
  2. I panggil buah jambu merah, jambu air. hehe

    ReplyDelete
  3. bestlah ade pokok buah kat umah takyah nak g beli..dulu dpn umah sy pun ade pkok mmpelam tp dah kena tebang..huhu

    ReplyDelete
  4. wah shahrin send here some please ! :D

    ReplyDelete
  5. Afiq: Thanks brotha :)

    Shafiqah: Haha nicee. why eh?

    CynthiaShin: Thank you! haha

    Faiznur: yh sangat riang :)

    Nur Intan Syafinaz: best lah kot haha. Tapi kadang kadang remeh sikit kene jaga haha

    queszz: okayy nanti shahrin send ye. ada banyak lagi ni :D

    ReplyDelete