Tuesday, 26 July 2011

Kisah seram. takut weh.

Assalamualaikum!

"Post kalini agak lain sikit ye. special sikit! cewah. Sblum anda baca selebihnya. kalau nak best lagi. sila tutup lampu ye hihi. Okay dah? baguihhh. kalau taknak sudah!"

Haha okay anyway. This is a true story that happened to me baru2 ni. ceritanya taklah hebat mana tapi first time kot kene. Kejadian ni berlaku masa 23 July 2011. masa 2-3 pagi. Masa tu semua orang dlm rumah shahrin dah tidur kecuali shahrin dgn my sis je tk tidoq lg. Kakak shahrin masa tu pun dh nak tidur da pun.

Masa pukul 2 gituu. shahrin still tak ngantuk langsung! haha. sebab tngah tngok Korean Show "Happy Together". Lawak sgt sampai susah nk tidur. lepastu shahrin teringin pulak nak pi toilet. Nak buang hajat number 1. paham2 jelah ye haha.

Yes! kejadian ni berlaku dlm tandas ye. masa tu shahrin tak pikir apa2 pun. masa tu mmg focus nak buang hajat. tu je. Then shahrin isi air dalam bakul. masa tngah isi air tu. Tetiba ada dgr suara perempuan tengah gelak.

"HAHAHAHAHA!" kejap je gelak tu. agak seram.

"HUH?" this is my first word after i heard that creepy laugh.

Masa tu satu badan kaku. takleh gerak langsung. shahrin cuba pandang kiri kanan, takut ada 'benda' lah kan. Tapi takdoooo. Lepastu shahrin ingat tu suara kakak yg gelak. tapi tngok kt bilik dia. dia dah separuh tidur da. Takkan dia tetiba gelak sblum tidur kan haha. Then i ask her to make sure that dia yg laugh. tapi dia kata bukan dia.

Then i realise it was not her. sapa lagi? semua org dah tidur. Jiran shahrin pun org tua2. tapi suara yg gelak tu mcm suara muda2 lah. sebaya shahrin kot. Wahhhhh seramm! lepastu susah betul nak tidur woooo. nak masuk tandas balik pun takut -_- Okay honestly, masa tu tak dapat tidoq langsung! pukul 6 pagi baru tertidur.


Muka shahrin masa tu lebih kurg camni lah :O.

Ya Allah. harap 'benda' tu tak kacau family shahrin. Tapi rasanya salah dgr kot. lagipun masa tu shahrin tngah blurr. salah dgr lah ye salah dgr. Tak tau lah. when I told my dad about this. He make fun of me haha. dia kata hantu tu gelakkan kt muka shahrin sbb blurr sangat xD Haha okay thats it lah for this post. nak makan lagi hihi. Byee salam.

*Everytime shahrin nk gi tandas. mesti teringat kt kejadian tu -__-

11 comments:

  1. whoa ! seramnye ! tp kelakar bile ur dad made fun of u :) haha !

    ReplyDelete
  2. xpe2..berfikiran positif je:p
    Tp sy kadang2 pun suka fikir bukan2..wahaha

    ReplyDelete
  3. raseny 'benda'' uh kaco sbb,, ni kan hari2 last shahrin kat situ. haha.sj nak mesra ngan shahrin uh. jgn ikut blk malaysia sudaa,, haha.
    sori2,, gurauan semate2.

    haha,,sbnrnye nak ckp camni;
    smoga benda''uh tak kaco shahrin n family,,
    Aminn Ya Allah,,

    ReplyDelete
  4. semue 2 mungkin hanyalah khayalan..slaloonya kita akan dengar bunyi yang kita bayang ja..jangan takutla..2 smua benda biasa..kalau betul la makhluk lain banyak2 istiqfar n selawat

    ReplyDelete
  5. happy together is the best =D

    ReplyDelete
  6. Salam shahrin!!
    Waaa..lama gila akak tak mai komen kat blog shahrin ni...dah tertinggal banyak post dah..huhu..sekarang baru akak boleh bukak blog..

    bagi akak, ceta shahrin tu memang seram..sebab akak jenis yang penakut..penakut sangat...kalau akak dok tempat shahrin time tu, mesti akak dah pengsan punya..walaupun cuma dengaq sora orang gelak..eh, tapi takut jugak tuu..

    kalau akak, kepala otak akak akan pikiaq 'benda' tu ja la..tak pikiaq benda len dah..hahah..adoiii,,takpa..insyaAllah, benda tu tak kacau family shahrin..mungkin betoi shahrin tersalah dengaq..takpa..lepas ni banyak2 baca doa n selawat..=))

    ReplyDelete
  7. alaa shahrin doa jee supaye bnda tu takda
    baca2 la surah yasin ke al-fatihah ke~~
    okayy :)

    ReplyDelete
  8. HAHAHA, lawakk jaa kalau muka shahrin betul2 mcm cat tuu XD

    ReplyDelete