Thursday, 21 July 2011

Yay yay dah nak puasa!

Assalamualaikum :)

Guess what. hihi there are 20 days left. then im off to malaysia. Wahh cepat woo masa berlalu. sekarang ni masih tngah pack pack barang.

Oh and also puasa nak dekat dahhh! wah tak sabar nih. Puasa tinggal lagi less than 10 days tau dak. InsyaAllah tahun ni dapat shahrin puasa kat malaysia :D boleh pi bazaar ramadhan. Wahh teringat dulu dulu masa shahrin kecik. pi bazaar dgn ayah. shahrin mesti beli Roti Jala. ituu wajibb! haha fave food shahrin masa puasa. Also beli aiskrim goreng kalau ada. jarang ada kot. kadang2 je. tapi mmg sedap woo!

"Bila puasa. to be honest shahrin paling suka masa bangun sahor. tak tau lah pasaipa haha. Makan pagi2. lepastu takleh tidur sampai sekolah. besttt~! tapi anda semua mesti paling suka part bukak puasa kan kan? haha"


Masa ni puasa 2010! Haha rambut jambull mahal tu :D

Eh jap jap! so maknanya shahrin sempatlah raya kt malaysia tahun ni InsyaAllah. YES! boleh dapat duit raya tahun ni hahaha. wahh dah 3 tahun shahrin tak dapat duit raya tau dak! :( rinduu sangat kampung. kuih raya semuaaaa! Masa kecik dulu. bila hari pertama raya. shahrin and my cousins mesti pi beraya kt rumah rumah org. makan makan then depa bagi duit raya. wah best best!

What about you guys? apa yg paling best masa puasa and raya? share lah. sharing is caring kan ahah :D

*now im watching all Harry Potter's movie from the beginning sampai habis! :D

14 comments:

  1. Kampung kat ne?memang tak sabar nak dpt duit raya..tp bile makin besar makin kurang duit rayenyeT_T..
    Nnt da ada kat Msia boleh la buat open house..hehe

    ReplyDelete
  2. kecik kecik best lah, bila dah besar, raya tu mcm takde mkne je haha. nnt balik malaysia, berayalah puas2 okay :)

    ReplyDelete
  3. yap..part plg best masa sahur lah..sebab dpt sahur makan untuk thn lapar...tp syg lah,thun ni puasa sahur tanpa family...family sy dok kajang,saya pulak dok kedah...shahrin ni org apa? pandai ckp kedah n negeri sembilan...

    ReplyDelete
  4. bulan Pose : after berbuka and blik terwih.. main bunga api ;D hehehee :P

    Raya : of cOz pepagi hari raya and malam rya.. syok... gathered ngan sumeee ahli fmily... meriah ! :)

    ReplyDelete
  5. hehe..bulan puasa best xde hantu n setan..hakhakhak

    raya plak best sebab dpt makan tengahari..kihkihkih

    ReplyDelete
  6. paling best masa solat terawikh... seronok tengok orang Islam ramai2 bersatu hati [cewah]...

    ReplyDelete
  7. welcome back to malaysia nnt tau shahrin..huhu

    ReplyDelete
  8. time puasa , otak memang selalu terbayang macam-2 spesies makanan . tapi bila buka puasa , HAHA . minum air sampai kembung perut . makanan satu pun tak selera nk makan >.<'

    ReplyDelete
  9. http://ctnursyuhada.blogspot.com/2011/07/pengganti-maria-elena-mat-luthfi-and.html

    come here..feel free to drop comment n follow me..huhu..

    ReplyDelete
  10. biley dah besar,,aya makin boring..sbb duit raya makin skit...huhuhu,,ehh,shahrin kalau ikut brpe umo sbenar..???tak kan 16 thun kowt...satu lagi...selamat pulang ke malaysia..nanti raya datang la umah..

    ReplyDelete
  11. bazar ramadhan,

    dah terbayang dlm otak nak beli apaa, BHAHAH ;D
    btw, selamat pulang ke tanah airmuuuu ;D

    ReplyDelete
  12. Nur Intan Syafinaz: kampung shahrin dkat Kedah :) yee mmg tak sabar! haha boleh jeee.

    kesumaharyani: really? tulah pasal. masa kecik dulu excited mmg teramat. sekarang ni excited lah jugak but kurang sikit je haha. okayy InsyaAllah :)

    kaerun: betul betul betul! oh yekeee. raya tahun ni baliklah jumpa family. singgah kejap. haha parents shahrin org kedah but shahrin lahir dkat selangor :]

    ezza haniza: helloooo!

    ezatty: hahaha sgt betul! :D

    Hidayat: wah haha gituu pulak xD

    Cooleustary: betul tu betul tu :]

    Simplegirl: okayy thankyou!

    aisyah thaqif: haha kalau shahrin. buka puasa. makan yg lebih and minum kurang. tapi minum kenelah adaa sblum makan en :D

    sweetsour: oh yekee. haha yhh shahrin 16 tahun lah :) aishh nampak tua ke? haha oh okayy thank you!

    Clover: mahal ye haha.

    kika: oh yeahh~ samalah kita haha. terima kasih :)

    ReplyDelete